Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 143 (5350)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Arafat: Două avioane vor fi trimise pentru răniţi şi altul va aduce în ţară persoanele decedate

Luni, 24 Iunie 2013 (14:09:05)

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat, luni, într-o conferinţă de presă de la spitalul din Podgoriţa, că vor fi trimise la faţa locului două avioane pentru transportul răniţilor în România şi un altul pentru aducerea în ţară a persoanelor decedate.

Persoanele rănite în accidentul din Muntenegru care nu sunt transportabile vor rămâne la Podgoriţa şi vor fi aduse în România atunci când medicii vor stabili că acest lucru este posibil, a precizat secretarul de stat.

Arafat a mai spus că avioanele cu care vor fi aduşi în ţară răniţii care pot fi transportaţi sunt dotate cu aparatură medicală.

El a mai precizat că se lucrează cu Ministerul de Interne şi Ministerul de Externe pentru identificarea persoanelor rănite care sunt în comă sau la terapie intensivă.

Misiunea este executată la solicitarea Celulei de criză constituită la nivelul Ministerului Afacerilor Externe.

Ministrul Apărării Naţionale Mircea Duşa declara, duminică noaptea, pentru MEDIAFAX, că într-o primă etapă ar urma să fie aduşi în ţară românii răniţi, iar apoi şi trupurile neînsufleţite ale celor decedaţi.

Numărul persoanelor decedate ca urmare a accidentului din Muntenegru a crescut la 18, informează MAE, care a anunţat că a deschis două linii telefonice pentru familiile celor care se aflau în autocarul prăbuşit.

Celula de criză a pus la dispoziţie două linii telefonice, în regim de permanenţă: un tel-verde gratuit 0800800407 (apelabil doar din România) şi un număr apelabil şi din străinătate - 0214311259.

Ministerul Afacerilor Externe monitorizează permanent evoluţia celorlalte persoane implicate în accident, urmând să acorde întreaga asistenţă necesară.

Totodată, personalul MAE aflat la faţa locului acordă asistenţă consulară victimelor accidentului şi pentru repatrierea corpurilor neînsufleţite. Şi consulul României la Tirana a plecat în Muntenegru, pentru a sprijini membrii misiunii diplomatice, în acest caz.

Marius Usturoiu, directorul Mareea Travel, agenţia de turism care a organizat circuitul, a precizat, pentru MEDIAFAX, că în autocarul, operat de Gregory Tour, care s-a prăbuşit într-o prăpastie în Muntenegru se aflau 47 de persoane, cetăţeni români, între care un minor.

Accidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgoriţa, capitala Muntenegru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arafat: Două avioane vor fi trimise pentru răniţi şi altul va aduce în ţară persoanele decedate.
 Vizualizări articol: 561 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arafat: Două avioane vor fi trimise pentru răniţi şi altul va aduce în ţară persoanele decedate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei