Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 88 (5295)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Duşa a decis cu omologul portughez finalizarea în iunie a negocierilor tehnice pentru avioanele F-16

Marţi, 16 Aprilie 2013 (16:21:43)

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a făcut, marţi, o vizită oficială în Portugalia, unde a discutat cu omologul său, José Pedro Aguiar-Branco, despre negocierile tehnice pentru achiziţionarea de către România a unor avioane F-16, stabilind pentru finalizarea negocierilor sfârşitul lunii iunie 2013.

"Discuţiile dintre cei doi miniştri s-au axat pe relaţiile bilaterale în domeniul apărării şi pe modalităţile de aprofundare a acestora. Miniştrii au reiterat faptul că România şi Portugalia sunt parteneri solizi în domeniul apărării şi au convenit să reia reuniunile Comitetului Mixt în domeniul Apărării. În cadrul agendei de discuţii, a fost acordată o atenţie specială procesului de achiziţionare de către România a unor avioane F-16 din Portugalia. Cei doi miniştri au trecut în revistă negocierile de ordin tehnic purtate până în prezent de cele două părţi. Aceştia au convenit continuarea negocierilor, stabilind ca termen pentru finalizarea acestora sfârşitul lunii iunie", se arată într-un comunicat MApN remis agenţiei MEDIFAFAX.

Ministrul Duşa a transmis oficialităţilor portugheze interesul României pentru dezvoltarea cooperării la nivelul categoriilor de forţe, pe segmentul de instruire, stagii de pregătire şi sprijin tehnic.

"În cadrul reuniunii, subiecte precum Afganistan, Summit-ul de la Chicago, Politica de Securitate şi Apărare Comună a Uniunii Europene au reţinut atenţia celor doi miniştri. De asemenea, s-a trecut în revistă agenda Consiliului Afaceri Externe în format miniştri ai apărării, care va avea loc la Luxemburg, în zilele de 22 şi 23 aprilie 2013", se precizează în comunicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Duşa a decis cu omologul portughez finalizarea în iunie a negocierilor tehnice pentru avioanele F-16.
 Vizualizări articol: 760 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Duşa a decis cu omologul portughez finalizarea în iunie a negocierilor tehnice pentru avioanele F-160.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei