Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 40 (5247)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Steagul secuiesc, folosit cu Mihai Viteazul contra ungurilor; la 9 martie plec la Budapesta

Marţi, 19 Februarie 2013 (13:47:51)

Tensiunile politice dintre Ungaria şi România reprezintă o provocare politică pe un calcul cinic pentru voturi, fiind însă uitat ridicolul situaţiei, şi anume că steagul Ţinutului Secuiesc a fost folosit prima dată când secuii s-au aliat cu Mihai Viteazul împotriva unugurilor, afirmă premierul Ponta.

"Partidul aflat la putere, FIDESZ-ul domnului Orban, are această tactică asumată aproape de a crea în ţările în care sunt minorităţi maghiare cât mai mute tulburări pentru a câştiga mai multe voturi acasă. Este o provocare politică pe un calcul foarte cinic, atât de cinic încât ridicolul din aceste situaţii e uitat. Am aflat întâmplător de la un secui: steagul Ţinutului Secuiesc a fost folosit pentru prima dată în 1599-1600, când secuii s-au aliat cu Mihai Viteazul împotriva ungurilor. Deci, faptul că pe Parlamentul maghiar este un steag care s-a născut ca luptă împotriva ungurilor e de un ridicol total. Domnul preşedinte al Parlamentului maghiar probabil că nu cunoaşte", a spus Ponta la Realitatea TV.

El a precizat însă că nu se va lăsa atras în această capcană şi că la 9 martie va merge la Budapesta, la invitaţia Partidului Socialist Maghar, pentru a arăta inclusiv faptul că între poporul maghiar şi cel român nu există probleme reale, fiind vorba doar de o politică extremistă şi demagogică.

Steagul secuiesc a fost arborat, vineri, pe Parlamentul Ungariei, ca "simbol al solidarităţii naţionale".

Preşedintele Parlamentului ungar, Laszlo Kover, a iniţiat ceremonia de arborare a drapelului cu ocazia sesiunii plenare a deputaţilor de etnie maghiară din Bazinul Carpatic.

Vicepremierul Zsolt Semjen a declarat că folosirea simbolurilor etnice ale oricărei comunităţi constituie un drept fundamental al omului, mulţumind tuturor oraşelor ungare care au arborat steagul secuiesc.

Referindu-se la recenta dispută dintre Ungaria şi România privind arborarea drapelului secuiesc, Semjen a subliniat că Budapesta "nu a dorit amplificarea tensiunilor cu România".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Steagul secuiesc, folosit cu Mihai Viteazul contra ungurilor; la 9 martie plec la Budapesta.
 Vizualizări articol: 603 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Steagul secuiesc, folosit cu Mihai Viteazul contra ungurilor; la 9 martie plec la Budapesta0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei