Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 28 (5235)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Zgonea: Ţinta USL e ca anul aceasta sau cât mai repede putem să scăpăm de MCV

Marţi, 5 Februarie 2013 (15:20:54)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marţi, referitor la demersul europarlamentarilor PSD de a cere în PE încetarea MCV, că orice român trebuie să susţină ridicarea MCV pentru România şi ţinta USL este ca anul acesta ţara noastră "să scape" de acest MCV.

Zgonea a arătat că ar trebui să bucure faptul că europarlamentarii din grupul social-democrat au făcut acest lucru, ceea ce nu au făcut, în ultimii trei ani, celelalte grupuri politice, iar acesta este un avantaj.

"Orice român trebuie să susţină ridicarea MCV pentru România, noi cred că ne-am îndeplinit foarte multe obligaţii din capitolul 24 Justiţie şi afaceri interne, MCV este un mecanism sancţionatoriu, dar, dacă aţi observat, în ultima perioadă începem o cooperare constantă cu CE şi PE tocmai că mecanismul este de cooperare şi verificare. Ţinta noastră este ca anul aceasta sau cât mai repede putem, o ţintă a USL, să scăpăm de acest MCV", a precizat Valeriu Zgonea.

El a adăugat că "este oportun" să nu mai existe acest control.

"Ar trebui să vă bucure că parlamentarii noştri, ai grupului social-democrat au făcut această chestiune şi nu au făcut, în ultimii 3 ani, celelalte grupuri politice, este un avantaj, înseamnă că au înţeles foarte bine care sunt mecanismele de la UE", a mai spus Zgonea.

Eurodeputaţii liberali Ramona Mănescu şi Cristian Buşoi, precum şi Corina Creţu de la PSD, au cerut luni seară, în sesiunea plenară a PE de la Strasbourg, încetarea MCV pentru România, cei trei criticând ultimul raport publicat săptămâna trecută de Comisia Europeană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zgonea: Ţinta USL e ca anul aceasta sau cât mai repede putem să scăpăm de MCV.
 Vizualizări articol: 470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zgonea: Ţinta USL e ca anul aceasta sau cât mai repede putem să scăpăm de MCV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei