Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 17 (5224)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Raportul CE, decisiv pentru aderarea României şi Bulgariei la Schengen - ministru irlandez

Miercuri, 23 Ianuarie 2013 (13:47:25)

Următorul raport al Comisiei Europene în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare va fi decisiv pentru poziţia statelor membre faţă de aderarea la Schengen a României şi Bulgariei, a declarat marţi ministrul irlandez al Justiţiei, Egalităţii şi Apărării, Alan Shatter, relatează Focus News.

Ministrul a răspuns astfel unei întrebări care i-a fost adresată de europarlamentarul bulgar Iliiana Iotova, transmite agenţia bulgară în pagina electronică.

În timp ce prezenta priorităţile preşedinţiei irlandeze în domeniul justiţiei şi afacerilor interne la o întâlnire a Comisiei parlamentare pentru Libertăţi Civile, Alan Shatter a asigurat-o pe europarlamentarul bulgar că preşedinţia irlandeză va face tot posibilul pentru a rezolva problema la reuniunea din martie a Consiliului pentru Justiţie şi Afaceri Interne.

Câteva dintre ţările care au deţinut preşedinţia UE până în prezent au considerat o prioritate aderarea României şi Bulgariei la Schengen, a subliniat Iotova, dar în cele din urmă totul s-a sfârşit cu rezerve din partea unor state membre. Ea a întrebat, de asemenea, ce va face diferit Irlanda ca să asigure rezolvarea problemei.

Shatter a subliniat că mulţi dintre omologii săi leagă decizia de raportul CE chiar şi în prezent.

"Suntem conştienţi de îngrijorările unora dintre statele membre. Mai multe informaţii vor fi disponibile la sfârşitul lunii. Aceasta este realitatea", a declarat el.

Allan Shatter se referă cel mai probabil la viitorul raport în cadrul MCV pentru România şi la informarea orală privind progresele înregistrate de Bulgaria. În octombrie, Comisia Europeană a anunţat că ar putea realiza un proiect de raport extraordinar privind Bulgaria, dacă va fi necesar. La începutul lui ianuarie însă, purtătorul de cuvânt al CE, Mark Gray, a confirmat că va fi o informare orală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Raportul CE, decisiv pentru aderarea României şi Bulgariei la Schengen - ministru irlandez.
 Vizualizări articol: 559 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Raportul CE, decisiv pentru aderarea României şi Bulgariei la Schengen - ministru irlandez0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei