Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 15 (5222)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Corlăţean: România şi alte ţări trebuie să se angajeze ferm şi armonizat în combaterea terorismului

Luni, 21 Ianuarie 2013 (14:22:54)

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a susţinut, luni, referindu-se la afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu privind "asumarea" situaţiei din Algeria, că România şi celelalte ţări trebuie să se angajeze în continuare de o manieră foarte fermă şi foarte armonizată în combaterea terorismului.

Întrebat despre declaraţle şefului statului privind acţiunea teroristă din Algeria, ministrul a răspuns: "Sensul acestei fraze este legat de necesitatea ca România şi celelalte state să se angajeze în continuare de o manieră foarte fermă, foarte armonizată în acelaşi timp, şi cu contribuţii concrete în combaterea terorismului, pentru că la nivelul UE, cel puţin până acum, poziţiile au fost poate nuanţate. Nu a fost acelaşi gen de angajament unitar, aşa cum a fost cazul Alianţei Nord-Atlantice, al altor operaţiuni cu parteneri internaţionali, cu SUA".

Titus Corlăţean a menţionat că s-a făcut un prim pas, la Bruxelles, când în cadrul Consiliul de Afaceri Externe s-a discutat despre opraţiunea în Mali.

Întrebat despre colaborarea cu autorităţile algeriene în timpul atacului terorist, el a răspuns: "Am transmis direct şi la cel mai înalt nivel diplomatic aşteptările noastre privind privilegierea, că prioritatea numărul unul este salvarea ostaticilor, pentru că ştiam care este poziţia statului algerian, modul în care tratează operaţiunile teroriste, cu intervenţie directă şi nu cu negociere. În acelaşi timp, şi noi, şi britanicii, şi francezii, şi americanii, şi norvegienii au trasmis acest lucru".

Preşedintele Băsescu a declarat, luni, că, urmare a crizei din Algeria, se pune întrebarea "Cum ne apărăm cetăţenii?", el arătând că aceştia au plecat cu gândul că statul îi va apăra şi că nu se poate trece peste aceste evenimente fără a răspunde la întrebarea "Ce ne asumăm din ce s-a întâmplat?".

"Zilele acestea cu toţii am văzut că terorismul se află la frontiera de sud a UE. Evenimentele din Algeria au confirmat încă o dată că grupări teroriste puternice sunt capabile să ucidă cetăţenii noştri. Nu putem trece peste evenimentele din Algeria fără să ne punem cel mai serios această întrebare: Cum îi putem apăra pe cetăţenii noştri?", a spus Traian Băsescu la întâlnirea anuală cu diplomaţii acreditaţi la Bucureşti.

Şeful statului a precizat că cetăţenii pleacă cu sentimentul că statul lor îi va apăra.

"Nu avem o evaluare finală asupra a ceea ce s-a întâmplat. Cert este că acolo au murit cetăţenii noştri nevinovaţi, cetăţeni americani, japonezi, oameni care s-au dus cu companiile noastre. Nu avem dreptul să trecem peste acest eveniment fără a da un răspuns: Ce ne asumăm din ce s-a întâmplat în Algeria?".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Corlăţean: România şi alte ţări trebuie să se angajeze ferm şi armonizat în combaterea terorismului.
 Vizualizări articol: 508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Corlăţean: România şi alte ţări trebuie să se angajeze ferm şi armonizat în combaterea terorismului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei