Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 oct 2012 - Anul XVII, nr. 239 (5144)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Andronescu: Sunt 162 de campusuri liceale în diferite faze de execuţie, care au rămas fără finanţare

Vineri, 12 Octombrie 2012 (15:56:51)

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, vineri, în judeţul Vâlcea, că lucrările au fost începute pentru 162 de campusuri liceale din ţară, care în prezent sunt în "diferite faze de execuţie", rămânând fără finanţare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ecaterina Andronescu a participat la o întâlnire cu directorii unităţilor şcolare din judeţul Vâlcea, unde a declarat, întrebată fiind despre finalizarea lucrărilor la campusul Liceului Economic din staţiunea Călimăneşti, că 162 de campusuri liceale din ţară sunt în "diferite faze de execuţie", rămânând fără finanţare.

"Am dosarul Liceului Economic, dar nu pot promite pentru acest an nimic mai mult. Încercăm cu Banca Mondială în mai multe astfel de cazuri să obţinem finanţare. Vreau să spun că în România în acest moment sunt 162 de campusuri liceale aflate în diferite faze de execuţie şi care au rămas fără finanţare", a declarat Ecaterina Andronescu.

Ministrul a mai spus că la jumătatea anului şcolar se va face o evaluare şi se va lua o decizie privind clasa pregătitoare, dacă aceasta va rămâne la şcoală sau va trece la grădiniţă.

De asemenea, Ecaterina Andronescu a afirmat că în următorii ani se va analiza şi perspectiva de a face o diferenţiere a elevilor după absolvirea gimnaziului.

"Ca să nu mai întâlnim situaţii de elevi care să meargă spre licee, deşi au medii gimnaziale sau rezultate la evaluarea naţională mai slabe, vom face în viitor o diferenţiere, poate chiar şi pe baza unui barem. Astfel, după o anumită medie să se meargă la liceu, iar sub acea medie să se meargă spre şcolile profesionale. În acest caz însă trebuie gândită o restructurare a şcolilor profesionale prin identificarea unor specializări în funcţie de ce se caută pe piaţa muncii. Aici este obligatorie colaborarea între şcoală şi agenţii economici", a precizat Ecaterina Andronescu.

În judeţul Vâlcea, ministrul Ecaterina Andronescu a vizitat şi Şcoala "Step by step" din comuna Prundeni şi a participat la manifestarea prilejuită de centenarul Şcolii "Tudor Vladimirescu" din municipiul Drăgăşani.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Andronescu: Sunt 162 de campusuri liceale în diferite faze de execuţie, care au rămas fără finanţare.
 Vizualizări articol: 535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Andronescu: Sunt 162 de campusuri liceale în diferite faze de execuţie, care au rămas fără finanţare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei