Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 oct 2012 - Anul XVII, nr. 234 (5139)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iaşi: 32 de persoane decedate şi abandonate la morgă, îngropate duminică

Duminică, 7 Octombrie 2012 (17:21:52)

Un număr de 32 de persoane decedate şi abandonate, unele de câţiva ani, la Institutul de Medicină Legală (IML) din Iaşi au fost îngropate, duminică, în acelaşi timp, într-un cimitir din localitatea ieşeană Miroslava, slujba religioasă având loc la o biserică din municipiu.

Trupurile celor 32 de persoane decedate, care au fost abandonate de către familii, au fost luate, duminică, de la IML Iaşi pentru a fi înmormântate, iniţiativa aparţinând unui om de afaceri ieşean.

Acesta a precizat că a aflat din presă despre existenţa cadavrelor abandonate la IML Iaşi şi că a decis să le înmormânteze

Trupurile celor 32 de persoane, între care 27 bărbaţi şi cinci femei, au fost preluate de la sediul IML Iaşi, fiind aşezate în sicrie şi transportate apoi cu 15 maşini la Biserica "Sfântul Nectarie" din cartierul ieşean Alexandru cel Bun. Aici a avut loc o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoţi ortodocşi şi catolici, după care celor prezenţi le-au fost oferite pachete cu mâncare. Câteva sute de oameni s-au îmbrâncit pentru a primi un pachet cu mâncare, fiind necesară intervenţia jandarmilor prezenţi în zona lăcaşului de cult.

Ulterior, sicriele au fost îngropate într-un cimitir din localitatea ieşeană Miroslava. Şapte dintre cadavre nu au putut fi identificate, astfel că pe crucile de pe morminte a fost înscrisă doar data morţii.

Majoritatea celor 32 de persoane înmormântate duminică au murit în spitale din Iaşi, fiind abandonate de către rude care au invocat lipsa banilor pentru a le putea îngropa.

În urmă cu o lună, conducerea IML Iaşi a semnalat faptul că în frigiderele instituţiei se află peste 30 de cadavre nerevendicate de către rude. Cel mai vechi este corpul unui bărbat găsit mort într-un şanţ, în anul 2009.

Potrivit conducerii IML Iaşi, depozitarea unui cadavru costă instituţia 35 de lei pe zi.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iaşi: 32 de persoane decedate şi abandonate la morgă, îngropate duminică.
 Vizualizări articol: 662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iaşi: 32 de persoane decedate şi abandonate la morgă, îngropate duminică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei