Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 sep 2012 - Anul XVII, nr. 211 (5116)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Trimit autodenunţul la DNA prin Poştă

Luni, 10 Septembrie 2012 (18:39:16)

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că a semnat autodenunţul şi că îl va trimite la DNA prin Poştă, cu număr de înregistrare, el precizând că nu se va prezenta la sediul instituţiei pentru a-l lăsa acolo personal.

"L-am semnat deja. Nu (merg la DNA, n.r.) Se trimite frumos prin Poştă, cu număr de înregistrare", a spus Ponta.

El a precizat că toţi membrii BPN au procedat similar şi că la fel vor proceda şi membrii CExN.

"Dacă asta e o infracţiune (îndemnarea oamenilor să meargă la vot, n.r.) în viziunea celor de la DNA, trebuie să fim pedepsiţi. Dar bănuiesc că suntem foarte mulţi cei care am făcut lucrul ăsta", a spus Ponta.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că, odată cu el, toţi membrii BPN al PSD au semnat autodenunţuri la DNA pentru că au îndemnat oamenii să vină la vot la referenudm, el precizând că vor proceda similar şi membrii CExN ai partidului.

"Am semnat azi împreună cu toţi membrii BPN - şi vă vom punem la dispoziţie textul - autodenunţuri către DNA, către domnul Daniel Morar. Le-am semnat, le transmitem pe toate. În mod sigur şi ceilalţi membri ai CExN, în măsura în care, ca şi noi, au îndemnat oameni să vină a vot şi să voteze «Da» pentru demiterea lui Traian Băsescu se vor autodenunţa şi ei pentru că altfel - şi dacă nu se autodenunţă - îi pune sub învinuire domnul Morar", a spus Ponta, după şedinţa BPN.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, s-a prezentat, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiat în cazul privind referendumul.

Liviu Dragnea a declarat că procurorii anticorupţie i-au adus la cunoştinţă "nişte învinuiri" în cazul privind referendumul, el urmând să revină "în următoarele două săptămâni" pentru a da o declaraţie.

"Ceea ce am făcut noi au făcut toate partidele şi fac tot timpul, pentru că fiecare partid are dreptul legal să primească informaţii cu ceea ce se întâmplă de la membrii săi", a declarat Liviu Dragnea.

Ulterior, DNA a informat că Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa în scopul obţinerii unei prezenţe de minimum 60% la votul de la referendum, pe listele de alegători figurând minori şi persoane cu drept interzis de a vota.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) îl acuză pe Dragnea că a constituit un sistem național de influență pentru a determina autoritățile publice centrale, județene și locale aflate sub controlul politic al formațiunii politice, de a se implica în: exercitarea de presiuni asupra președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și asupra membrilor acestora pentru a falsifica semnăturile alegătorilor pe listele de vot și a introduce în urne un număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători; folosirea unei urne mobile în condiții contrare legii (fără a exista cereri în acest sens depuse în termen și aprobate corespunzător); obținerea pe căi ilicite de informații, în fiecare oră, despre numărul de persoane care și-au exercitat dreptul de vot și despre modul în care s-a votat în unele secții de votare; practicarea votului multiplu; denaturarea pe listele suplimentare a ultimei cifre a CNP al unor persoane a căror semnătură a fost falsificată pe listă, pentru a nu permite programelor de calculator specializate să identifice votul multiplu; practicarea «turismului electoral» – adică a deplasării organizate de importante mase de persoane, cu ajutorul autobuzelor, microbuzelor etc., pentru a vota multiplu, atât în secția de votare la care au fost arondați, cât și la alte secții de votare din țară; falsificarea de semnături în numele unor persoane decedate, ce au rămas înscrise pe listele electorale; falsificarea de semnături ale multor alegători, plecați din țară în momentul referendumului; votul exercitat de minori, interziși judecătorești și persoane cărora le-a fost interzis dreptul la vot printr-o hotărâre judecătorească penală; neaplicarea autocolantelor cu mențiunea «VOTAT» pe cărțile / buletinele de identitate ale votanților.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, înaintea şedinţei BPC, despre autodenunţul la Parchet împreună cu Victor Ponta, în urma cercetării lui Liviu Dragnea, că au fost "descurajaţi" de procurorul general să facă acest demers şi că îl roagă pe Vasile Blaga să le facă plângere penală.

Liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu au declarat, joi, că se autodenunţă că l-au instigat pe Liviu Dragnea să cheme lumea la referendum.

Întrebată, joi seară, la Gândul Live, dacă cei doi lideri politici au vreo calitate în dosarul referendumului, în care este cercetat de procurorii anticorupţie Liviu Dragnea, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, procurorul general Kovesi a declarat că nu s-a început urmărirea penală faţă de cei doi în vreun dosar investigat de procurori.

"În acest moment nu s-a început urmărirea penală faţă de domnii Ponta şi Antonescu. Alt comentariu nu pot să fac. Dacă va fi trimis un astfel de autodenunţ, îl vom înregistra şi îl vom trata ca atare. Domnul Ponta, ca fost procuror, ar trebui să ştie că un autodenunţ trebuie să vizeze o faptă penală. Or, din moment ce noi nu cercetăm pe nimeni pentru că a votat sau pentru că a instigat lumea să meargă la vot, rămâne ca dumnealui să aprecieze dacă doreşte să facă un astfel de autodenunţ sau nu", a declarat procurorul general al României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Trimit autodenunţul la DNA prin Poştă.
 Vizualizări articol: 501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Trimit autodenunţul la DNA prin Poştă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei