Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 sep 2012 - Anul XVII, nr. 211 (5116)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CNS "Cartel Alfa" cere premierului modificarea radicală a procesului de privatizare

Luni, 10 Septembrie 2012 (15:24:08)

CNS "Cartel Alfa" solicită premierului Victor Ponta, într-o scrisoare deschisă, modificarea radicală a procesului de privatizare, cu garanţii privind continuarea activităţii pe termen lung şi evitarea situaţiilor în care cei care cumpără acţionează preponderent pentru recuperarea investiţiei.

Modificarea este necesară, în opinia sindicaliştilor, pentru ca procesul de privatizare să devină într-adevăr un succes şi să elimine structurile speculative.

"Vă solicităm ca, în procesele de privatizare, guvernul să se asigure că acele companii privatizate îşi vor continua activitatea pe termen lung, evitându-se situaţiile în care cei care cumpără acţionează preponderant în scopul recuperării investiţiei şi în direcţia închiderii activităţii, pentru a elimina concurenţa din sectorul de piaţă deţinut de aceasta. Edificator este cazul de la Tepro Iaşi, dar şi recenta evoluţie a situaţiei la Combinatul Siderurgic Galaţi, precum şi cazurile recent apărute la companiile deţinute de Mechel şi, în particular, Uzina de la Câmpia Turzii", se arată în scrisoarea deschisă transmisă şi agenţiei MEDIAFAX.

Sindicaliştii mai spun că privatizarea trebuie să permită realizarea fluxului de producţie, şi nu vânzarea pe bucăţele, care pune în pericol activitatea, dând exemplu vânzarea Oltchim separat de Arpechim, lipsa majorării de capital şi vânzarea creanţelor tot separat.

"Situaţia este similară şi în cazul acţiunii de privatizare a CFR Marfă şi a Companiei Tarom", susţin semnatarii scrisorii deschise.

CNS "Cartel Alfa" mai solicită renunţarea la privatizări prin vânzare imediată, ceea ce dă posibilitate speculaţiilor, sugerând ca acestea să se facă, în prima fază, prin aport de capital până la 49 la sută, cu cedarea administrării pe cinci ani.

Sindicaliştii îi amintesc premierului Ponta că problema ocupării forţei de muncă, implicit crearea de locuri de muncă, este marea bătălie pe care trebuie să o ducă.

"În acest sens, ar trebui declanşată o dezbatere publică, în principal cu partenerii sociali reprezentativi, cu toate partidele politice parlamentare, pentru a găsi soluţii şi a avea continuitate în aplicarea lor. Consiliul Naţional Tripartit de Dialog Social este o instituţie care trebuie folosită în acest scop. Unul dintre subiecte ar putea fi discutarea măsurilor de acordare a unor preţuri preferenţiale pentru marii consumatori, dar cu condiţionări clare, unele obligatorii: interzicerea revânzării, asigurarea unei producţii proprii minime şi asigurarea unui număr minim de personal", se mai arată în scrisoarea deschisă.

Sindicaliştii subliniază că înteleg necesitatea privatizărilor ca formă de creştere a eficienţei în gestionare, dar atrag atenţia că privatizarea în perioada de criză implică o mai mare responsabilitate pe care factorul decizional trebuie să şi-o asume.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CNS "Cartel Alfa" cere premierului modificarea radicală a procesului de privatizare.
 Vizualizări articol: 441 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CNS "Cartel Alfa" cere premierului modificarea radicală a procesului de privatizare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei