Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 aug 2012 - Anul XVII, nr. 195 (5100)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Nu cred că se poate pune în discuţie o nouă procedură de suspendare de oameni sănătoşi la cap

Miercuri, 22 August 2012 (15:09:32)

Fostul premier Emil Boc a declarat, miercuri, că nu crede că se poate pune în discuţie o nouă procedură de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu de către "oameni care sunt sănătoşi la cap", în condiţiile în care ţara este în criză economică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat, într-o conferinţă de presă, cum comentează declaraţiile unor lideri USL conform cărora se poate ajunge la o nouă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, Emil Boc a spus că politicienii nu sunt plătiţi din bani publici să genereze conflicte şi tensiuni în fiecare zi, aşa cum fac actualii guvernanţi.

"Nu cred că se poate pune în discuţie o asemenea procedură de suspendare a preşedintelui Băsescu de către oameni care sunt sănătoşi la cap. Ţara mai are câteva luni până la alegerile parlamentare, economia este în criză, cursul euro-leu se prăbuşeşte, preţul la gaz creşte, investiţiile străine directe scad, iar noi discutăm de suspendări. (...) Politicienii trebuie să aibă grijă pentru ceea ce sunt plătiţi, de treburile ţării şi să rezolve problemele. Politicienii nu sunt plătiţi din bani publici să genereze conflicte şi tensiuni în fiecare zi, aşa cum fac actualii guvernanţi. Ei sunt plătiţi în primul rând să rezolve problemele ţării şi ale oamenilor", a spus Boc.

Fostul premier consideră că, după decizia CC privind referendumul, România trebuie să intre în normalitate, "lucru aşteptat de toţi românii care vor ca ţara să nu se prăbuşească din punct de vedere economic".

"Guvernanţii ar trebui să discute problemele economice şi să caute soluţii. A menţine în continuare ambiţii şi orgolii politice ca primă temă a preocupării tuturor este o mare greşeală şi face tare mult rău ţării în condiţiile actuale. Constituţia trebuie respectată în spiritul şi litera ei. Litera spune clar că preşedintele se întoarce la Cotroceni, iar litera şi spiritul Constituţiei cer un regim de coabitare între preşedinte şi premier, între preşedinte şi majoritatea parlamentară, posibil, democratic", a precizat Boc.

În ceea ce priveşte protestele de stradă care au avut loc după decizia CC, Emil Boc a spus că exprimarea unor forme publice cu privire la o atitudine politică este permisă de lege şi Constituţie.

"Asta nu înseamnă că viaţa politică şi democratică nu trebuie să îşi urmeze cursul normal. Dreptul la exprimare nu trebuie îngrădit în România, dar în condiţiile legii", a menţionat Emil Boc.

Întrebat dacă preşedintele Băsescu ar trebui să demisioneze după ce împotriva sa au votat 7,5 milioane de persoane, Boc a răspuns că "mandatul preşedintelui şi legitimitatea s-au stabilit în 2009 cu ocazia validării unui nou mandat de preşedinte al României".

"După 2014 vom avea un nou preşedinte şi fiecare va decide în cunoştinţă de cauză pe cine va vota", a spus Boc, care a precizat că a vorbit, marţi, cu Traian Băsescu, după decizia Curţii Constituţionale.

Curtea Constituţională a constatat, în hotărârea adoptată marţi, că procedura de organizare a referendumului a fost respectată, că nu s-a întrunit condiţia de cvorum pentru ca scrutinul să fie valabil şi menţionează că la data publicării deciziei în Monitorul Oficial Traian Băsescu îşi reia atribuţiile.

Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu a declarat, marţi, că nu exclude ideea unei noi suspendări din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, precizând că speră ca demiterea acestuia să se realizeze până la momentul sărbătorilor.

"Această decizie a Curţii prelungeşte criza politică. Traian Băsescu nu poate să fie un partener pentru noi, pentru că asta ar însemna să fim cu Traian Băsescu şi împotriva celor opt milioane de oameni. Eu prefer să fiu alături de cei opt milioane de români, să mă bat în continuare cu Traian Băsescu şi să sper că le voi putea garanta românilor sărbători fără Traian Băsescu preşedinte", a susţinut Fenechiu.

El a fost întrebat dacă asta ar presupune o nouă suspendare a lui Traian Băsescu, Fenechiu replicând: "Personal, nu exclud nici acest lucru, dar asta e o declaraţie strict personală".

De asemenea, Crin Antonescu a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă la sediul PNL, dacă ar putea fi luată în calcul o nouă procedură de suspendare a preşedintelui Băsescu dacă acesta nu va respecta litera Constituţiei, Antonescu răspunzând: "Fără doar şi poate".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Nu cred că se poate pune în discuţie o nouă procedură de suspendare de oameni sănătoşi la cap.
 Vizualizări articol: 756 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Nu cred că se poate pune în discuţie o nouă procedură de suspendare de oameni sănătoşi la cap0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei