Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 aug 2012 - Anul XVII, nr. 195 (5100)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Berlinul "salută" decizia CC, pe care o consideră o "şansă" pentru statul de drept

Miercuri, 22 August 2012 (17:43:31)

Guvernul german a salutat miercuri decizia Curţii Constituţionale (CC) a României, care a marcat un eşec al încercării de destituire a preşedintelui Traian Băsescu de către Guvernul de centru-stânga, calificând-o drept o "şansă" pentru statul de drept în această ţară, relatează AFP.

Curtea Constituţională a apreciat marţi că preşedintele român de centru-dreapta trebuie să rămână şeful statului, invalidând referendumul cu privire la destituirea sa organizat pe 29 iulie, constatând că pragul minimum necesar de participare nu a fost atins.

"Guvernul federal salută această decizie clară a Curţii Constituţionale române", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului german Steffen Seibert, în cadrul unei conferinţe de presă obişnuite, la Berlin.

Berlinul "aşteaptă de-acum ca (această decizie) să fie respectată de către toate părţile, lucru anunţat de către premierul (român, Victor) Ponta chiar înainte de (luarea) deciziei. Acum, el va fi judecat asupra actelor sale", a continuat Steffen Seibert.

"Capacitatea de funcţionare a instituţiilor politice, încrederea cetăţenilor români în democraţie şi respectarea statului de drept sunt restabilite. Acesta este lucrul care interesează Uniunea Europeană (UE), iar din punctul de vedere al Cancelariei (germane), decizia Curţii (Constituţionale române) oferă o şansă în acest sens", a adăugat purtătorul de cuvânt.

"Acum, în acord cu partenerii noştri europeni şi instituţiile UE, noi vom observa cum evoluează cu adevărat situaţia politică din România", a subliniat Seibert.

Încercarea de destituire a preşedintelui Băsescu, lansată de către coaliţia de centru-stânga aflată la putere, a provocat cea mai gravă criză politică din România în ultimii 23 de ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Berlinul "salută" decizia CC, pe care o consideră o "şansă" pentru statul de drept.
 Vizualizări articol: 478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Berlinul "salută" decizia CC, pe care o consideră o "şansă" pentru statul de drept0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ..... trimis de
(22 aug 2012, 18:25:51
si nu sunt "inteligenti" care sa comenteze?.....huh.....:))))))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei