Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 iun 2012 - Anul XVII, nr. 146 (5051)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Camera adoptă legea privind demiterea preşedintelui prin votul majorităţii celor prezenţi la urne

Marţi, 26 Iunie 2012 (14:44:03)

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 187 de voturi "pentru", 56 "împotrivă" şi 5 abţineri, proiectul care modifică Legea referendumului şi instituie demiterea preşedintelui, la referendum, prin votul majorităţii celor prezenţi la urne.

Proiectul schimbă condiţia de validare a referendumului de demitere a preşedintelui din întrunirea votului majorităţii alegătorilor înscrişi în listele electorale în votul majorităţii celor prezenţi la urne.

Proiectul de lege a fost criticat de reprezentanţii PDL, la momentul dezbaterilor, liderul deputaţilor democrat-liberali, Mircea Toader, precizând, luni, că USL încearcă să impună un regim diferenţiat de demitere a aleşilor, în condiţiile în care primarii şi preşedinţii de consilii judeţene pot fi demişi cu jumătate plus unu din cei înscrişi în listele electorale.

"Propunerea dumneavoastră nu are decât un singur sens, vreţi să declanşaţi prodecura de suspendare a preşedintelui (...) Dacă o facem numai şi numai de dragul de a ne răzbuna pe cineva, roata istoriei se întoarce", a spus Toader.

Pe de altă parte, viceliderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a susţinut că "în momentul în care preşedintele României este ales cu jumătate plus unu din cei prezenţi la vot, la fel trebuie să şi plece".

"E o vorbă românească, că de ce ţi-e teamă nu scapi, probabil că dumeavoastră nu o să scăpaţi, o să scăpăm noi de Traian Băsescu", le-a spus Nicolăescu democrat-liberalilor prezenţi la dezbateri.

La rândul său, deputatul PSD, Mircea Duşa a susţinut că legislaţia în vigoare prevedere că demiterea aleşilor locali precum primarii şi preşedinţii de consilii judeţene se realizează cu votul majorităţii celor prezenţi la vot.

La şedinţa plenului Camerei Deputaţilor a fost prezent şi premierul Victor Ponta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Camera adoptă legea privind demiterea preşedintelui prin votul majorităţii celor prezenţi la urne.
 Vizualizări articol: 460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Camera adoptă legea privind demiterea preşedintelui prin votul majorităţii celor prezenţi la urne0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei