Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 iun 2012 - Anul XVII, nr. 146 (5051)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dobriţoiu: "Autorul moral" al avansărilor rezerviştilor este Gabriel Oprea

Marţi, 26 Iunie 2012 (16:41:26)

Ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu, a declarat, marţi, că "autorul moral" al avansării "spectaculoase" a rezerviştilor este fostul ministru de resort, Gabriel Oprea, care ar fi elaborat în acest sens un ordin în luna martie 2012, chiar înainte de a i se termina mandatul.

"Autorul moral e ministrul. Fostul ministru, cine să fie? El a elaborat un ordin privind avansările militarilor în rezervă cu o lună sau două înainte de terminarea mandatului, în martie 2012", a răspuns Dobriţoiu, fiind întrebat cine este autorul moral al acestor avansări "spectaculoase" în grad ale rezerviştilor.

El a precizat, răspunzând unei întrebări, că nu a discutat cu fostul ministrul Gabriel Oprea, despre acest subiect, şi a menţionat că a fost interesat să sisteze acest "fenomen".

"Nu am făcut o analiză procentuală a listei. M-a interest fenomenul. Am sistat fenomenul. (...) Mă interesează autorul moral. Eu vă dau scris că cei care au făcut avansările nu-i cunoasc pe toţi din listă şi nu şi-ar putea permite să avanseze pe cineva din mediul politic. Activismul politic nu e criteriu de avansare", a spus ministrul Apărării.

Dobriţoiu a prezentat, marţi, într-o conferinţă de presă, o situaţie a avansărilor în grad ale ofiţerilor rezervişti în perioada 2010-2012 din care rezultă că în această perioadă au fost efectuate 2.767 de astfel de avansări în toată perioada, dar numai 24 de avansări au fost efectuate în anul 2012.

El a emis ipoteza ca unele avansări spectaculoase a unor oameni care nu au satisfăcut stagiul militar şi au ajuns colonei să se fi făcut fără ştiinţa indivizilor respectivi.

"E un proces de politizare profundă pentru avantaje politice. Dacă îi înmânez livretul cu un grad şi îi solicit simpatie pentru un program sau platformă politică, atunci acest proces are şi alte conotaţii", a spus Dobriţoiu.

El a mai precizat, întrebat dacă din lista de avansaţi fac parte şi persoane de la alte partide decât PDL, cum ar fi propriul partid, respectiv PNL, sau PSD, că cei înaintaţi în grad aparţin "cu certitudine" şi altor partide.

Ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu, a declarat, marţi, că a înfiinţat, la nivelul ministerului, o comisie care va analiza fiecare caz de înaintare în grad a ofiţerilor superiori din cele 2.767 făcute în perioada 2010-2012, precizând că nu toate au fost făcute în mod oneros.

Dobriţoiu a precizat că, la finalul acestei analize, va organiza o conferinţă de presă şi va înmâna presei un tabel cu numele persoanelor care au beneficiat de avansări în mod oneros.

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a precizat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în perioada 2010-2012 au fost înaintaţi în grad 2.767 de ofiţeri în rezervă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dobriţoiu: "Autorul moral" al avansărilor rezerviştilor este Gabriel Oprea.
 Vizualizări articol: 567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dobriţoiu: "Autorul moral" al avansărilor rezerviştilor este Gabriel Oprea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei