Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 iun 2012 - Anul XVII, nr. 146 (5051)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rus: România a investiti peste un miliard de euro în securizarea frontierelor

Marţi, 26 Iunie 2012 (15:49:11)

România a investit peste un miliard de euro în securizarea frontierelor externe ale UE, şi-a pregătit corespunzător personalul şi îndeplineşte condiţiile de aderare la Spaţiul Schengen, a spus ministrul de Interne, Ioan Rus, la Reuniunea Grupului Alianţei Progresiste a social-democraţilor din PE.

În acest context, oficialul român a precizat faptul că "flexibilizarea poziţiei ţării noastre, prin acceptarea compromisului polonez care prevede o abordare în două etape a aderării, nu a reprezentat o decizie uşoară". Această propunere a fost totuşi acceptată de Guvernul României, pornind de la contextul politic european extrem de complex şi dificil, precum şi de la necesitatea consensului în ceea ce priveşte Guvernanţa Schengen.

"Flexibilizarea poziţiei noastre nu înseamnă că renunţăm la dorinţele noastre privind viitorul Uniunii Europene", a subliniat Ioan Rus, în cadrul reuniunii de marţi, de la Parlamentul European (PE).

Demnitarul român a spus că România îşi doreşte o Uniune Europeană puternică şi funcţională, care se bazează pe principiile justiţiei, transparenţei şi eficienţei.

În acelaşi timp, a mai arătat ministrul român al Administraţiei şi Internelor, România "se opune cu fermitate sistemului bazat pe standarde duble, menite să fie severe cu statele candidate la Spaţiul Schengen şi, în acelaşi timp, mai flexibile cu statele care fac deja parte din acest spaţiu".

"Condiţiile trebuie să fie invariabil aceleaşi, iar sistemul de evaluare trebuie să pornească de la premisa că aceste condiţii vor continua să fie respectate şi în viitor şi nu doar la momentul aderării", a subliniat Rus.

De asemenea, Ioan Rus şi-a exprimat încrederea că poziţia României, care a înţeles semnificaţia consensului, "va constitui un exemplu pentru alţii atunci când vor participa la decizia privind aderarea ţării noastre la Spaţiul Schengen".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rus: România a investiti peste un miliard de euro în securizarea frontierelor.
 Vizualizări articol: 563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rus: România a investiti peste un miliard de euro în securizarea frontierelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei