Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 mai 2012 - Anul XVII, nr. 113 (5018)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Evoluţia cursului euro nu a avut legătură cu România; am mare încredere în guvernatorul BNR

Vineri, 18 Mai 2012 (14:11:47)

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Mioveni, referitor la evoluţia cursului de schimb, că aceasta nu a avut legătură cu România şi că încrederea lui în guvernatorul Băncii Naţionale i-a fost confirmată, adăugând că ştia pe ce se bazează.

"V-am spus încă de zilele trecute că am încredere foarte mare în ceea ce am discutat cu guvernatorul Băncii Naţionale şi că această evoluţie a cursului de schimb nu avea legătură cu România, ci avea legătură cu tot ceea ce se întâmplă pe plan european, motiv pentru care şi alte monede, fie că a fost vorba de zlot, de coroană, de forint, au suferit poate chiar mai mult decât leul. Când v-am spus că am încredere în modul de gestionare a acestei situaţii de către Banca Naţională ştiam pe ce mă bazez", a declarat Victor Ponta.

Acesta a spus că apreciază cea mai mare parte a mass-media care, în opinia sa, s-a comportat responsabil şi serios, dar că a fost "deranjat de o televiziune care dădea cum a pierdut BNR bătălia, cum se prăbuşeşte leul faţă de euro".

"Mi s-a părut extrem de iresponsabil. Ca să nu fac ca domnul Băsescu şi să precizez de cine e vorba, de televiziunea marelui meu prieten domnul Ghiţă, de RTV. Citeam, veneau în fiecare zi că pică leul. Eu cred că mass-media are o sarcină de a fi responsabilă ca şi noi, oamenii politici, când e vorba de lucruri atât de importante şi când am avut încredere că Banca Naţională şi domnul Isărescu au control asupra situaţiei ştiam pe ce mă bazez", a spus Ponta.

Cursul de referinţă anunţat de BNR a scăzut joi cu 0,28 bani, la 4,4435 lei/euro, după patru zile consecutive în care rata oficială a depăşit record după record, iar dealerii spun că BNR a continuat să intervină indirect după ce cotaţiile au revenit aproape de 4,4450 lei/euro.

Banca centrală a afişat miercuri cel mai ridicat curs de referinţă leu/euro din istorie, de 4,4463 unităţi.

Cursul leului faţă de euro s-a depreciat de la începutul lunii mai până miercuri cu 1,1%, iniţial din cauza turbulenţelor de pe scena politică locală, la care s-au adăugat ulterior temerile privind soliditatea zonei euro.

În acest an, leul a scăzut cu 2,93% în raport cu euro, de la un curs de 4,3197 lei/euro la finalul lunii decembrie.

Victor Ponta a participat, joi, la Conferinţa Internatională "Nuclear 2012" găzduită de ICN Mioveni, unde a prezentat o lucrare cu tema "Strategia pro­ducerii energiei nucleare, în context naţional şi internaţional.

Ulterior, premierul a ajuns la Uzina Dacia de la Mioveni, unde a vizitat linia de montaj, luând act de problemele şi doleanţele ridicate de directorul general al uzinelor, Jerome Olive. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Evoluţia cursului euro nu a avut legătură cu România; am mare încredere în guvernatorul BNR.
 Vizualizări articol: 582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Evoluţia cursului euro nu a avut legătură cu România; am mare încredere în guvernatorul BNR0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei