Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 mai 2012 - Anul XVII, nr. 113 (5018)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Beneficiile alternative", tentaţia zilei la târgul de oferte educaţionale ale liceelor

Vineri, 18 Mai 2012 (15:30:47)

Mai multe licee private şi de stat din Bucureşti îşi prezintă în acest sfârşit de săptămâna oferta educaţională, în cadrul unui târg găzduit de Palatul Copiilor, viitorii "boboci" luând cu asalt standurile încă de vineri dimineaţă.

Pe lângă oferta educaţională, cele 126 de licee încearcă să îi atragă pe viitorii "boboci" şi prin beneficii alternative.

Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai" le vinde candidaţilor mirajul celebrităţii. În pliantul de prezentare, instituţia de învăţământ se laudă cu foştii absolvenţi celebri, precum Ştefan Bănică Jr. sau Ada Abrudeanu, prima femeie inginer electronist din România.

Cu Ştefan Bănică pe post de absolvent se laudă şi Colegiul Naţional "Ion Luca Caragiale". Liceul îi mai menţionează pe Gil Dobrică, Horia Moculescu şi Lucia Hossu Longin. De asemenea, viitorilor elevi le sunt promise clase de tip UNESCO, tabere şi excursii de studii anuale în străinătate.

Şcolarii interesaţi de specializări precum asistent regizor artistic, editor imagine film şi tv, operator sunet, cameraman sau fotoreporter pot opta pentru înscrierea la Şcoală Tehnică Postliceala de Artă Teatrală şi Cinematografică. Instituţia de învăţământ îi îmbie pe candidaţi cu săli de clasă moderne, aparatură de ultima generaţie şi cursuri predate de profesionişti. Taxa de şcolarizare este de 1.400 de euro pe an şi poate fi plătită în patru rate.

Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, Liceul Teoretic "Al. I. Cuza" şi Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" mizează pe activităţile extra-curriculare şi îşi informează viitorii "boboci" că vor putea face parte din cluburi de jurnalism, pian, canto, handbal, baschet, dans sportiv sau teatru.

Colegiul Tehnic "Petru Maior" alege o abordare realistă şi le promite elevilor încadrarea după absolvirea studiilor pe piaţa muncii cu ajutorul programelor şi proiectelor finanţate din fonduri europene.

Şcoala Sakura le oferă candidaţilor pasionaţi de cultura niponă cursuri de vară de limbă japoneză, origami, ikebana, aikido, kendo, anime-uri.

Liceul "Mircea Eliade" explorează nişa iubitorilor de sport, propunându-le acestora o filieră vocaţională - profil sportiv, în cadrul căreia se pot practica fotbal, judo, lupte, rugby sau scrima.

Liceul Waldorf le promite şcolarilor ateliere de sculptură şi modelaj în lut, dar şi lecţii desfăşurate în muzee, săli de concert şi în natură. Pentru a fi admişi, elevii trebuie să treacă o probă de aptitudini la alegere, dar şi un interviu.

Colegiul Naţional "Elena Cuza" le propune elevilor, începând cu acest an, şi specializarea instructor de educaţie extraşcolara, în timp ce Colegiul Naţional Bilingv "George Coşbuc" mizează pe profesorii nativi din SUA şi Marea Britanie, dar şi pe posibilitatea de a face parte din cluburi de fotografie, public speaking, debate şi movie club.

Elevilor pasionaţi de profilul tehnic, Colegiul Tehnic "Mircea cel Bătrân" le promite stagii de instruire practică la agenţi economici celebri, precum şi "o clădire nu foarte mare, dar cochetă".

Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai" propune cursuri alternative de Human Rights, istoria comunismului sau istoria evreilor. Şi oferta Colegiului Naţional "Ion Creangă" include cursuri inedite, precum public speaking, cultură şi civilizaţie japoneză, Kaiwa sau Kanji.

Colegiul Naţional "Sfântul Sava" se laudă în faţa candidaţilor cu laboratoare multimedia, dar şi cu mediile de admitere, cele mai mari din ţară pentru al patrulea an consecutiv".

Liceul Teoretic "Dante Alighieri" îşi asigură viitorii absolvenţi că pot accede la orice instituţie de învăţământ superior din Italia, cu condiţia bacalaureatului stabilit prin Memorandum. Pentru a studia aici, elevii trebuie să treacă mai întâi un test de cunoştinţe.

Şi Liceul Bilingv "Miguel de Cervantes" le promite viitorilor elevi burse oferite de Ministerul Educaţiei din Spania, dar şi o diplomă dublă, de bacalaureat român şi spaniol.

Viitorii liceeni au timp să aleagă şi să decidă până duminică după-amiază, când târgul îşi închide porţile.

Departamentul Social, social@mediafax.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Beneficiile alternative", tentaţia zilei la târgul de oferte educaţionale ale liceelor.
 Vizualizări articol: 552 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Beneficiile alternative", tentaţia zilei la târgul de oferte educaţionale ale liceelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei