Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 mai 2012 - Anul XVII, nr. 113 (5018)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 400 de candidaţi participă, duminică, la concursul de rezidenţiat

Vineri, 18 Mai 2012 (15:32:30)

Peste 400 de candidaţi participă, duminică, la sesiunea extraordinară a concursul de rezidenţiat, dintre care care aproape o sută concurează pentru cele 98 de locuri scoase la concurs, iar restul au optat pentru 318 posturi vacante.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii transmis, vineri, agenţiei MEDIAFAX, 420 de candidaţi s-au înscris pentru a participa la sesiunea extraordinară a concursului de rezidenţiat.

Dintre aceştia, 95 concurează pentru cele 98 de locuri scoase la concurs, iar restul de 325 au optat pentru 318 posturi vacante.

Candidaţii la concursul de rezidenţiat vor susţine testarea numai în Centrul Universitar Bucureşti, la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila".

Concursul se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări şi va dura patru ore. Punctajul minim de promovare reprezintă 60 la sută din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebari.

Candidaţii vor fi repartizaţi pe săli în ordine alfabetică. Listele cu repartiţia candidaţilor în săli vor fi afişate cu 24 de ore înainte de începerea concursului.

Ocuparea locurilor în specialitate va fi făcută în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor publicate. Pentru rezidenţiatul pe post clasificarea va fi făcută pe fiecare judeţ în parte.

Ministerul Sănătăţii a hotărât, la începutul acestui an, organizarea unui nou concurs de intrare în rezidenţiat. Decizia a fost luată după ce un procent important, de aproximativ 40 la sută, din posturile scoase la concurs în sesiunea din 20 noiembrie 2011 au rămas neocupate.

Cele mai multe locuri şi posturi rămase neocupate sunt în specialităţile în care se înregistrează un deficit de cadre medicale în sistemul sanitar, ca de exemplu medicină de urgenţă, neonatologie, ATI şi pediatrie, a precizat Ministerul Sănătăţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 400 de candidaţi participă, duminică, la concursul de rezidenţiat.
 Vizualizări articol: 576 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 400 de candidaţi participă, duminică, la concursul de rezidenţiat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei