Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 mai 2012 - Anul XVII, nr. 113 (5018)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Liviu Pop: Subiectele de la bacalaureat le-am preluat, nu putem interveni pe ele

Vineri, 18 Mai 2012 (15:28:23)

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, vineri, că nu ştie care este gradul de dificultate al subiectelor de la bacalaureat, precizând că acestea au fost preluate şi nu se mai poate interveni pe ele.

Liviu Pop a spus că procedura de elaborare a subiectelor de bacalaureat durează şase luni, din decembrie până în mai, şi în acest moment nu se mai poate face nicio modificare în cazul acestora.

"Nu mai putem interveni în niciun fel, vom vedea la final cum au fost făcute. La testare vom vedea şi dacă sistemul de comunicare între noi şi centru funcţioneaz", a precizat ministrul interimar al Educaţiei.

Liviu Pop a mai spus că toate ordinele de ministru emise pe tema bacalaureatului vor fi analizate săptămâna viitoare în comisiile de dialog social şi speră ca miercuri sau joi să poată finaliza achiziţionarea softului pentru desfăşurarea examenelor.

Liviu Pop a precizat că dacă astăzi Ministerul Educaţiei ar fi nevoit să organizeze cu resurse proprii examenul de bacalaureat, testele naţionale, programele "Euro 200", "Bani de liceu" şi Mobilitatea cadrelor didactice, ar trebui să aloce 3,2 milioane de euro, bani pe care nu-i are.

Premierul Victor Ponta a venit, vineri, la Ministerul Educaţiei, pentru a avea cu ministrul interimar Liviu Pop o discuţie legată de organizarea examenului de bacalaureat din acest an.

Ponta a declarat că Ministerul Educaţiei va fi obligat să contracteze prin încredinţare directă softul necesar examenului de bacalureat, deoarece fosta administraţie nu s-a preocupat de semnarea contractelor pentru acest serviciu.

Ministrul demisionar al Educaţiei, Ioan Mang, a declarat, miercuri, că la preluarea Educaţiei a găsit lucruri grave, precum faptul că documentele contractuale de service pentru întreţinerea şi supravegherea bazelor de date pentru examenele naţionale, inclusiv de bacalaureat, nu sunt semnate, urmând să fie încheiate prin încredinţare directă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liviu Pop: Subiectele de la bacalaureat le-am preluat, nu putem interveni pe ele.
 Vizualizări articol: 561 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Liviu Pop: Subiectele de la bacalaureat le-am preluat, nu putem interveni pe ele5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei