Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 feb 2012 - Anul XVII, nr. 28 (4933)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Buzău: Armata, solicitată să trimită un vehicul pentru a prelua doi bolnavi din localităţi izolate

Duminică, 5 Februarie 2012 (12:39:25)

Prefectul județului Buzău, Paul Beganu, a solicitat sprijinul Armatei pentru a trimite un vehicul cu şenile care să preia două persoane care trebuie să ajungă urgent la spital și la care ambulanţa nu a putut ajunge din cauza nămeților care măsoară în unele zone doi-trei metri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău, Marius Sîrbescu, o ambulanţă a încercat duminică ore în șir să ajungă în zonele în care locuiesc cei doi bolnavi care trebuie să ajungă la spital. Este vorba despre o femeie de 67 de ani din localitatea Amara, care suferă de astm și care nu mai are tratament, și despre un tânăr cu afecțiuni cardiace, din localitatea Balta Albă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Din cauza zăpezii, care măsoară în unele zone doi-trei metri, ambulanța nu a putut ajunge.

Autoritățile buzoiene au solicitat un elicopter care să-i preia pe cei doi bolnavi, însă din cauza condițiilor meteo neprielnice zborului s-a apelat la o altă soluție, prefectul de Buzău solicitând sprijinul Armatei. Prefectul Paul Beganu a luat legătura cu Divizia 2 Getica, urmând ca Armata să trimită la Balta Albă și Amara un vehicul cu șenile de la o unitate militară din Focșani.

Conform lui Sîrbescu, un echipaj al ISU Buzău va aștepta vehiculul la Râmnicu Sărat, pentru a-l dirija cât va fi posibil pe drumul spre localitățile în care se află bolnavii, militarii urmând să fie însoțiți de un paramedic de la SMURD.

Duminică la prânz, trei drumuri naționale și 17 șosele județene rămân închise în județul Buzău. Astfel, sunt închise DN 2B Buzău - limita judeţului Brăila, DN 22 Râmnicu Sărat - Boldu - Băile - limita cu judeţul Brăila și DN 2C Costeşti – Padina. Totodată, sunt impuse restricţii de tonaj pe DN2 (E85), între Buzău – Urziceni, pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone și pe DN10 Buzău – Siriu, pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

În judeţul Buzău sunt probleme şi din cauza poleiului.

Astfel, în ultimele 24 de ore s-au prezentat la Spitalul Județean Buzău 28 de persoane cu fracturi, entorse și luxații, după ce au căzut pe gheață, unele dintre ele rămânând internate.

Majoritatea străzilor din municipiul Buzău sunt acoperite cu un strat de zăpadă frământată sub care este gheață. Potrivit lui Liviu Mocanu, directorul RER Ecologic, firma care se ocupă cu deszăpezirea străzilor din orașul Buzău, sâmbătă toți angajații instituției au fost scoși la lucru, intervenind cu materiale antiderapante ori manual, cu nisip și sare pe principalele bulevarde din oraș. Duminică, circa 30 de muncitori de la RER încearcă să facă față poleiului și zăpezii. Pe marginea străzilor din Buzău sunt mormane de zăpadă care depășesc un metru înălțime.

Din cauza gheții și a zăpezii abundente, duminică doi copaci s-au prăbuișit în municipiul Buzău. Unul dintre arborii doborâți de gheață și omăt s-a prăbușit peste un autoturism parcat, fără a se înregistra victime.

Meteorologii au avertizat că va fi polei în Bucureşti, Ilfov, Călăraşi, Buzău şi jumătatea de vest a judeţului Ialomiţa, până duminică la ora 10.00 şi în judeţele Galaţi şi Vaslui, până la ora 11.30.

Potrivit avertizării nowcasting emise duminică dimineaţă de Administraţia Naţională de Meteorologie, până la ora 10.00, "pe arii relativ extinse în Muntenia, în special în Municipiul Bucureşti, judeţele Ilfov, Călăraşi şi Buzău şi jumătatea de vest a judeţului Ialomiţa se vor semnala depuneri de polei".

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim şase ore, a precizat ANM.

Meteorologii au atenţionat că duminică, după ora 18.00, va intra în vigoare o avertizare cod portocaliu pentru sudul şi sud-estul ţării, celelalte zone rămânând sub incidenţa codului galben.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Buzău: Armata, solicitată să trimită un vehicul pentru a prelua doi bolnavi din localităţi izolate.
 Vizualizări articol: 535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Buzău: Armata, solicitată să trimită un vehicul pentru a prelua doi bolnavi din localităţi izolate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei