Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 nov 2011 - Anul XVI, nr. 268 (4866)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Situaţia în PSD este confuză, vor fi încercări masive de racolări

Duminică, 13 Noiembrie 2011 (15:49:10)

 

Fostul preşedinte al PSD, Mircea Geoană, a declarat, duminică, după ce la Comisia de Integritate a partidului s-a decis recomandarea excluderii sale din partid, că PSD este într-o stare confuză şi se va confrunta cu masive încercări de racolare de membri.

Geoană a făcut, după şedinţa Comisiei de Integritate, la care nu a putut participa deşi sosise la ora indicată în invitaţie, un apel la calm şi echilibru către activul PSD.

"Nu şefii de la Bucureşti conduc partidul, ci membrii de partid. La Bucureşti se desfăşoară în aceste zile o dispută păguboasă, iar PSD trece printr-o situaţie confuză. Fac un apel la calm şi echilibru către membrii de partid. Vor exista încercări masive de racolare, nu cedaţi presiunii. Vom găsi o soluţie, PSD este un partid prea mare şi puternic pentru a intra în vrie", a spus el.

Geoană a afirmat că există foarte multă tensiune în partid, că mulţi oameni l-au sunat şi i-au scris pe Facebook în ultimele zile în acest sens.

CNAIM a decis, duminică, cu 43 de voturi "pentru", cinci "împotrivă" şi două abţineri, excluderea lui Mircea Geoană din PSD.

În momentul în care Mircea Geoană a ajuns la sediul PSD şi a ţinut o scurtă declaraţie de presă înainte de a intra în şedinţa CNAIM, un membru al Comisiei, care s-a recomandat Mariana Negoiţă, de la PSD Sector 3, a ieşit din sediu şi a anunţat că s-a decis excluderea lui Geoană din PSD, ea declarându-se revoltată că hotărârea s-a luat fără ca Geoană să fie audiat şi cu "încălcarea prevederilor Statutului PSD".

Ulterior, preşedintele CNAIM a PSD, Dan Şova, a anunţat oficial decizia Comisiei de a recomanda CExN al formaţiunii excluderea lui Mircea Geoană din partid, precizând că preşedintele Senatului nu a anunţat că va participa la şedinţa de duminică a acestui for.

El a menţionat că votul a fost 43 "pentru" şi cinci "împotrivă", precizând că, potrivit Statutului PSD, Comisia analizează faptele, eventualele încălcări ale Statutului şi stabileşte care sunt sancţiunile ce pot fi aplicate.

Întrebat ce i s-a reproşat, exact, lui Mircea Geoană, Şova a răspuns: "E o chestiune internă".

Şova a ţinut să ceară scuze pentru situaţia creată de anunţul Marianei Negoiţă, membră a Comisiei, privind decizia forului.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, duminică, la ieşirea din sediul PSD, unde venise la şedinţa CNAIM a PSD şi de unde a ieşit în câteva minute, că este consternat de modul în care Comisia a luat decizia în cazul său, menţionând că regretă situaţia şi face apel la calm.

Geoană a menţionat că există frământări şi nemulţumiri la baza partidului, adăugând că speră încă într-o soluţie care să însemne o rezolvare pozitivă pentru situaţia din partid.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Situaţia în PSD este confuză, vor fi încercări masive de racolări.
 Vizualizări articol: 590 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Situaţia în PSD este confuză, vor fi încercări masive de racolări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei