Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 nov 2011 - Anul XVI, nr. 268 (4866)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Purtător de cuvânt PSD: Colegial, Geoană trebuia să fie prezent la şedinţa CNAIM unde a fost exclus

Duminică, 13 Noiembrie 2011 (15:26:32)

 

Purtătorul de cuvânt al PSD, deputatul Emil Radu Moldovan, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că decizia CNAIM a PSD în privinţa lui Mircea Geoană era previzibilă, însă, din punct de vedere colegial, consideră că aceasta trebuia să fie prezent la şedinţă.

"Era previzibil faptul că se va propune excluderea lui Mircea Geoană din PSD, din moment ce nu este la prima abatere. Din acest consiliu fac parte jurişti şi nu le pun la îndoială decizia. Vor urma dezbateri în Biroul Permanent Naţional şi Comitetul Executiv Naţional. Nu-mi face plăcere că Mircea Geoană nu va mai face parte din PSD, dar e important ca partidul să aibă linişte şi să se concentreze pe ceea ce va face în continuare", a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, Emil Radu Moldovan.

În ceea ce priveşte faptul că Mircea Geoană nu a fost audiat în cadrul CNAIM, Moldovan a spus că, din punct de vedere colegial, nu i se pare normal acest lucru.

"Eu ştiu că şedinţa era programată pentru ora 13.00. De ce s-a dus Mircea Geoană după 14.00, nu înţeleg. Nu ştiu dacă a fost invitat la ora respectivă sau nu. Din punct de vedere colegial cred că trebuia să fie prezent şi să spună ce are de spus", a declarat Emil Radu Moldovan.

CNAIM a decis, duminică, cu 43 de voturi "pentru", cinci "împotrivă" şi două abţineri, excluderea lui Mircea Geoană din PSD.

În momentul în care Mircea Geoană a ajuns la sediul PSD şi a ţinut o scurtă declaraţie de presă înainte de a intra în şedinţa CNAIM, un membru al Comisiei, care s-a recomandat Mariana Negoiţă, de la PSD Sector 3, a ieşit din sediu şi a anunţat că s-a decis excluderea lui Geoană din PSD, ea declarându-se revoltată că hotărârea s-a luat fără ca Geoană să fie audiat şi cu "încălcarea prevederilor Statutului PSD".

Ulterior, preşedintele CNAIM a PSD, Dan Şova, a anunţat oficial decizia Comisiei de a recomanda CExN al formaţiunii excluderea lui Mircea Geoană din partid, precizând că preşedintele Senatului nu a anunţat că va participa la şedinţa de duminică a acestui for.

El a menţionat că votul a fost 43 "pentru" şi cinci "împotrivă", precizând că, potrivit Statutului PSD, Comisia analizează faptele, eventualele încălcări ale Statutului şi stabileşte care sunt sancţiunile ce pot fi aplicate.

Întrebat ce i s-a reproşat, exact, lui Mircea Geoană, Şova a răspuns: "E o chestiune internă".

Şova a ţinut să ceară scuze pentru situaţia creată de anunţul Marianei Negoiţă, membră a Comisiei, privind decizia forului.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, duminică, la ieşirea din sediul PSD, unde venise la şedinţa CNAIM a PSD şi de unde a ieşit în câteva minute, că este consternat de modul în care Comisia a luat decizia în cazul său, menţionând că regretă situaţia şi face apel la calm.

Geoană a menţionat că există frământări şi nemulţumiri la baza partidului, adăugând că speră încă într-o soluţie care să însemne o rezolvare pozitivă pentru situaţia din partid.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Purtător de cuvânt PSD: Colegial, Geoană trebuia să fie prezent la şedinţa CNAIM unde a fost exclus.
 Vizualizări articol: 555 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Purtător de cuvânt PSD: Colegial, Geoană trebuia să fie prezent la şedinţa CNAIM unde a fost exclus0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei