Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 oct 2011 - Anul XVI, nr. 247 (4845)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Henri Paul: Guvernul român a propus să trimită de Crăciun 40 de poliţişti la Paris

Miercuri, 19 Octombrie 2011 (14:07:46)

Ambasadorul Franţei, Henri Paul, a declarat, miercuri, la întâlnirea pe care a avut-o cu senatorii din Grupul de prietenie cu acestă ţară, că Guvernul român a propus părţii franceze să trimită, de Crăciun, un contingent de 40 de poliţişti pentru "a contracara micile furturi şi cerşetoria".

"Guvernul român a propus să trimită de Crăciun un contingent de 40 de poliţişti la Paris, mai ales pentru că este o perioadă în care micile furturi sunt foarte uşor de făcut", spus el.

Diplomatul francez s-a întâlnit, la Senat, la iniţiativa sa, cu membrii Grupului de prietenie cu Franţa din această Cameră legislativă, în urma scrisorii deschise a senatorului PDL Radu F. Alexandru, care anunţa autosuspendarea din acest grup din cauza campaniei din presa franceză de denigrare a românilor.

Referindu-se la propunerea Executivului român, ambasadorul a apreciat că acest lucru înseamnă nu numai că Guvernul român recunoaşte realitatea lucrurilor, dar, în plus, ajută Franţa să îi facă faţă.

Henri Paul a precizat că infracţiunile comise de români în Franţa s-au triplat în perioada 2008-2010. Ambasadorul a mai afirmat că în Franţa există "o anumită delincvenţă care deranjează şi care este în creştere". El a subliniat că, în acest sens, nu numai Franţa este "victimă" şi nu numai aceasta se plânge de acest fenomen.

"Problemele există şi trebuie să fie tratate. Noi le tratăm la nivelul relaţiilor cu Guvernul român", a subliniat acesta, adăugând că ministrul de Interne francez a venit în România, ocazie cu care s-a convenit asupra unui plan de cooperare la nivelul poliţiei şi al sistemului judiciar.

Potrivit afirmaţiilor sale, România şi Franţa sunt pe calea cea bună în ceea ce priveşte reprimarea acestei forme speciale de delincvenţă, existând o colaborare la nivelul poliţiei, al magistraţilor şi al investigatorilor.

"Ne mai trebuie un singur lucru, un magistrat de legătură la ambasada României în Franţa, aşa cum va exista până la sfârşitul anului un magistrat francez în România", a menţionat el.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Henri Paul: Guvernul român a propus să trimită de Crăciun 40 de poliţişti la Paris.
 Vizualizări articol: 469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Henri Paul: Guvernul român a propus să trimită de Crăciun 40 de poliţişti la Paris1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei