Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 sep 2011 - Anul XVI, nr. 224 (4822)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Definiţia corupţiei în România: "Orice afacere la care Băsescu nu şi-a luat partea sa"

Joi, 22 Septembrie 2011 (17:23:45)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a glumit, joi după-amiază, cu colegii social-democraţi de la Prahova, reuniţi în şedinţă, întrebându-i care este definiţia corupţiei în România şi răspunzând: "Orice afacere la care Băsescu nu şi-a luat partea sa".

Prezent la Ploieşti, la lucrările Consiliului Judeţean al PSD Prahova, Victor Ponta le-a spus un banc celor câteva zeci de membrii social-democraţi.

"Ştiţi care este definiţia corupţiei în Romania? Orice afacere la care domnul Băsescu nu şi-a luat partea sa", a spus Ponta.

Liderul PSD a făcut această glumă în contextul în care a fost întrebat care este poziţia USL cu privire la proiectul Roşia Montană.

De asemenea, el a spus că USL a făcut publică în urmă cu trei săptămâni poziţia faţă de proiectul Roşia Montană, susţinând că această părere nu poate fi văzută în presă "pentru că pe la toate televiziunile şi prin toată presa vezi reclamă la Roşia Montană".

Ponta a afirmat că USL doreşte desecretizarea contractului, a amintit că Parlamentul European a votat o rezoluţie care prevede interzicerea exploatărilor miniere cu cianuri şi a întrebat care este "interesul personal" al lui Traian Băsescu în proiectul de la Roşia Montană.

"Traian Băsescu are un interes material direct, i-a fost sponsorizată campania. Dacă trebuie să facem exploatarea de la Roşia Montană ca să-i asigurăm o pensie domnului Băsescu, USL se opune", a spus Ponta.

Şeful statului s-a declarat, în ultima vreme, un susţinător al demarării exploatării miniere de la Roşia Montană, menţionând că o parte din resursele aurifere vor ajunge în rezerva Băncii Naţionale.

Preşedintele a declarat, miercuri, la TVR 1, că o soluţie de deblocare a situaţiei de la Roşia Montană ar fi organizarea unui referendum local, nu unul naţional, deoarece trebuie făcut în zona care va fi afectată.

"O soluţie de deblocare mi se pare un referendum local. Ce probleme am eu, de la Bucureşti, legate de Roşia Montană? Că e exploatare locală. Dacă vrem să facem o verificare prin referendum, şi cred că este justificat un referendum, trebuie să-l facem în zona care va fi afectată. Altfel, ce treabă credeţi că are cel care locuieşte la Suceava cu Roşia Montană sau cel de la Constanţa?", a spus Traian Băsescu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Definiţia corupţiei în România: "Orice afacere la care Băsescu nu şi-a luat partea sa".
 Vizualizări articol: 502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Definiţia corupţiei în România: "Orice afacere la care Băsescu nu şi-a luat partea sa"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei