Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 sep 2011 - Anul XVI, nr. 224 (4822)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Centru-dreapta poate câştiga alegerile viitoare dacă rezistă tentaţiei populismului

Joi, 22 Septembrie 2011 (18:02:39)

Premierul Emil Boc a declarat, joi, la reuniunea grupului PPE, că soluţiile pentru viitorul Europei nu pot veni din partea stângii, care este risipitoare de resurse şi generatoare de datorii, el apreciind că partidele de centru-dreapta pot câştiga alegerile dacă rezistă tentaţiei populiste.

"Centru-dreapta oferă mai multă siguranţă prin măsuri reliaste, nu populiste. Centru-dreapta poate câştiga şi următoarele confruntări electorale cu condiţia de a nu ceda în faţa tentaţiei poppuliste şi de a merge până la capăt cu reformele. Cred că oamenii vor prefera soluţiile realiste de centru-dreapta. Soluţiile pentru viitorul Europei nu pot veni din partea stângii risipitoare de resurse şi generatoare de datorii imense care pun în pericol generaţiile următoare", a spus Boc.

El a arătat că în urmă cu zece ani aprope jumătate din cele 27de ţări care fac parte acum din UE, inclusiv Germania, Italia sau Anglia, erau conduse de guverne de stânga, în timp ce azi partidele de stâga mai conduc doar în şase ţări, respecitv Austria, Spania, Cipru, Grecia, Danemarca şi Slovenia.

Potrivit lui Boc, situaţia actuală se datorează faptului că guvernele de stânga au risipit banii publici şi au împovărat contribuabilii cu datorii inutile, ajungând la situaşia ca, în timp de criză, să aplice aceleaşi măsuri ca partidele de dreapta.

"Ineficienţa stângii se explică şi se află în propirul ei ADN. Stânga îşi propune să distribuie ceea ce încă nu a creat, adică prosperitate şi bogăţie, şi consumă mai mult decât se produce. Aceste elemente regăsite în ADN-ul stângii conduc la colaps. Acum soluţiile petru o guvernare eficientă, care să asigure viabilitate pe termen mediu şi lung, sunt de centru-dreapta", a spus Boc.

El a arătat că dacă România ar fi continuat în această guvernare politicile fostului guvern, despre care a spus că era "şantajat şi controlat de socialişti", atunci azi ar fi avut un deficit de minus 14%.

„România va încheai a 2011 cu minus 4,4% şi va porni cu o proiecţie bugetară sub 3% în 2012. Deci o ajustare bugetară de aprope zece procente spune totul despre cele menţionate”, a spus Boc.

El a arătat că, acum, se poate constata că Europa se instalează la centru-drepata şi a opinat că acest lucru nu este o alunecare, ci o înrădăcinare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Centru-dreapta poate câştiga alegerile viitoare dacă rezistă tentaţiei populismului.
 Vizualizări articol: 499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Centru-dreapta poate câştiga alegerile viitoare dacă rezistă tentaţiei populismului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei