Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 aug 2011 - Anul XVI, nr. 183 (4781)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tinerii fermieri au depus proiecte de peste 83 mil. euro, mult peste bugetul schemei de finanţare

Vineri, 5 August 2011 (15:27:16)

Peste 4 000 de proiecte au fost depuse de tinerii fermieri în sesiunea desfăşurată în luna iulie, la oficiile judeţene ale Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), valoarea acestora, de 83 milioane euro, depăşind cu mult bugetul alocat schemei de finanţare, de 50 milioane euro.

"Astfel, pentru prima dată punctajele obţinute de fiecare proiect vor fi cele care vor decide acordarea finanţării. Tinerii fermieri au solicitat sprijin financiar pentru dezvoltarea unor activităţi diverse, dintre care cele mai accesate au fost cele pentru apicultură şi ferme vegetale. De asemenea, au cerut fonduri nerambursabile şi pentru exploataţii horticole, dar şi de creştere a animalelor", se arată într-un comunicat al APDRP.

Următoarea sesiune pentru depunerea proiectelor de finanţare nerambursabilă aferente Măsurii 112 ("Instalarea tinerilor fermieri") va avea loc în perioada 1 - 30 noiembrie.

APDRP a anunţat totodată că a adus modificări acestei măsuri de finanţare, astfel încât pentru sesiunea din noiembrie cei interesaţi pot obţine un sprijin financiar de maxim 40.000 de euro pe exploataţie agricolă. Modificările vizează şi sprijinul propus pentru instalarea fermierilor, care creşte de la 10.000 de euro la 12.000 de euro pentru un anumit tip de exploataţie agricolă (6 UDE). De asemenea, solicitanţii vor avea nevoie de un certificat de calificare sau de absolvire al unui curs de formare de minim 150 de ore în domeniul agricol. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tinerii fermieri au depus proiecte de peste 83 mil. euro, mult peste bugetul schemei de finanţare.
 Vizualizări articol: 450 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tinerii fermieri au depus proiecte de peste 83 mil. euro, mult peste bugetul schemei de finanţare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei