Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 aug 2011 - Anul XVI, nr. 183 (4781)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Activitatea medicilor veterinari de liberă practică, serios afectată de diminuarea bugetului ANSVSA

Vineri, 5 August 2011 (14:22:03)

Activitatea medicilor veterinari de liberă practică, care efectuează acţiuni sanitare veterinare şi de identificare a animalelor, va fi serios afectată din cauza diminuării bugetului ANSVSA, informează, vineri, Colegiul Medicilor Veterinari (CMV), care cere premierului Emil Boc măsuri de corectare.

"Ca urmare a prevederilor art. 4 din Ordonanţa de urgenţă privind rectificarea bugetului de stat pentru anul 2011 prin care se diminuează titlul 20 «Bunucri şi servicii» cu suma de 24.128 mii lei din bugetul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, activitatea medicilor veterinari de liberă practică, organizaţi conform legii care deţin contracte cu statul pentru efectuareaa acţiunilor sanitare veterinare şi a identificării animalelor va fi grav afectată", se arată în comunicatul remis agenţiei MEDIAFAX.

CMV consideră că ar fi fost necesară efectuarea unei analize şi redistribuirea corectă a necesarului de fonduri pentru plata manoperei medicilor veterinari la nivelul tarifelor stabilite prin lege sau la nivelul celor ofertate în urma licitaţiilor publice.

Medici veterinari susţin că, prin nerespectarea Legii 502/2002, ANSVSA a reţinut fondul de rezervă de zece la sută exclusiv de la capitolul bugetar care are ca destinaţie plata manoperei medicilor veterinari de liberă practică.

"Prin urmare, bugetele alocate unora dintre Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene sunt deficitare la acest capitol şi s-a procedat la diminuarea ilegală a tarifelor pentru serviciile efectuate de către medicii veterinari. Din această cauză, judeţe precum Argeş, Botoşani, Braşov, Constanţa, Tulcea au efectuat sau efectuează plăţi către medicii veterinari de liberă practică la tarife diminuate", se mai arată în comunicat.

CMV precizează că, din aceste motive, are deja introduse pe rolul instanţelor de judecată două cauze împotriva unor măsuri administrative impuse de ANSVSA.

Potrivit sursei citate, capitolul bugetar care are ca destinaţie plata manoperei medicilor veterinari de liberă practică va fi afectat şi din cauza faptului că unele DSVSA-uri judeţene sunt obligate să plătească sume importante ca urmare a sentinţelor irevocabile obţinute în instanţă de către veterinari pentru neplata serviciilor de identificare a animalelor pentru anul 2008.

"Ca urmare a plăţilor efectuate în urma executării silite, bugetele unor DSVSA judeţene, cum ar fi Timiş, Bistriţa, Dâmboviţa, Crăila, Bacău, Argeş sunt deja afectate, iar în Teleorman, Constanţa, Caraş Severin, Călăraşi urmează să fie afectate după pronunţarea definitivă a sentinţelor, cauze aflate pe rol în faza de recurs, iar acţiunile sanitare veterinare prevăzute în programele pentru 2011 vor fi serios afectate ca urmare a acestor plăţi", se mai arată în comunicat.

Pentru a fi evitate consecinţele negative, CMV solicită premierului Emil Boc să dispună măsuri de corectare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activitatea medicilor veterinari de liberă practică, serios afectată de diminuarea bugetului ANSVSA.
 Vizualizări articol: 483 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Activitatea medicilor veterinari de liberă practică, serios afectată de diminuarea bugetului ANSVSA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei