Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 aug 2011 - Anul XVI, nr. 183 (4781)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fondul naţional locativ este asigurat în proporţie de 45%, de la 40,3% în iunie, estimează CSA

Vineri, 5 August 2011 (15:29:30)

Gradul actual de asigurare a fondului naţional locativ a ajuns la 45%, în creştere cu aproape 5 puncte procentuale faţă de 30 iunie, când se situa la 40,3%, potrivit estimărilor preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), Angela Toncescu.

"În iulie, vânzările de poliţe obligatorii emise de PAID au continuat să crească (...). Cel mai probabil acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu asigurările facultative, drept pentru care estimez că, în prezent, avem un grad total de cuprindere în asigurare în jur de 45%. Procentul este dublu faţă de cel înregistrat înainte de implementarea Legii 260/2008 (...). Am convingerea că trendul de creştere va continua, astfel încât tot mai mulţi oameni să fie protejaţi prin asigurare", a spus Toncescu, citată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

În 2008, fondul naţional locativ era asigurat în proporţie de 12%.

Potrivit datelor CSA, la nivel naţional, numărul locuinţelor asigurate la mijlocul anului era de 3.377.026, din care 2.793.628 prin asigurări facultative şi 583.398 prin asigurări obligatorii, ceea ce înseamnă un grad total de cuprindere în asigurare a fondului locativ al României de 40,3%.

Datele statistice arată că România are 8,39 milioane de locuinţe.

La 30 iunie, 64% din locuinţele din Bucureşti erau asigurate, fie prin asigurări facultative, fie prin poliţe obligatorii de asigurare emise în temeiul Legii 260/2008.

Pe următoarele două locuri se situează judeţele Constanţa - 53,1% şi Timiş - 51,4%.

Cele mai scăzute grade de cuprindere în asigurare a locuinţelor se înregistrează în judeţele Vaslui - 21%, Gorj şi Maramureş, fiecare cu 29,3%, precum şi Botoşani - 29,5%.

Potrivit datelor CSA, circa trei sferturi (73,7%) din asigurările facultative valabile la 30 iunie au fost încheiate pe parcursul primelor şase luni ale acestui an, restul fiind contracte încheiate/reînnoite în anul anterior.

Primele subscrise în intervalul 1 ianuarie-30 iunie afererente asigurărilor facultative încheiate pentru locuinţe s-au ridicat la 315,39 milioane de lei, ceea ce înseamnă o primă medie pe contract de 153 lei (circa 36 euro), se menţionează în comunicatul CSA. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fondul naţional locativ este asigurat în proporţie de 45%, de la 40,3% în iunie, estimează CSA.
 Vizualizări articol: 544 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fondul naţional locativ este asigurat în proporţie de 45%, de la 40,3% în iunie, estimează CSA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei