Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 aug 2011 - Anul XVI, nr. 183 (4781)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc:Portofoliul Sănătăţii rămâne la UDMR, nominalizarea noului ministru discutată în Coaliţie

Vineri, 5 August 2011 (16:42:31)

Portofoliul Sănătăţii va rămâne la UDMR, iar liderii Uniunii trebuie să transmită o propunere pentru un nou ministru în maximum 15 zile, nominalizare care să fie discutată în cadrul Coaliţiei şi înaintată ulterior preşedintelui Traian Băsescu, a declarat, vineri, premierul Emil Boc.

"Lucrurile sunt foarte clare: portofoliul este şi rămâne al UDMR şi sperăm ca partenerii de guvernare să facă o propunere pentru a putea să o discutăm în coaliţie ca, după aceea, să o înaintăm preşedintelui României. Avem termenul de 15 zile pentru interimatul lui Cseke, în acest interval de timp ne propunem să avem un nou ministru al Sănătăţii. Prima dată aştept propunerea UDMR, potrivit Protocolului de funcţionare a coaliţiei", a spus Boc.

El a precizat că a avut o discuţie "civilizată şi corectă" cu Cseke Attila şi i-a mulţumit acestuia pentru activitatea ca ministru.

"Rămânem parteneri, colaborăm în continuare cu domnul ministru Cseke, a fost şi este unul dintre puţinii miniştri care au avut curajul să abordeze frontal problemele sistemului. Demisia este un gest unilateral şi trebuie tratată ca atare. Prioritatea majoră la rectificare a fost dată de necesitatea de a continua creşterea economică, dar am acordat şi resursele necesare funcţionării sănătăţii, urmând ca în luna octombrie, când va fi probabil a doua rectificare, să alocăm resurse suplimentare pentru toate ministerele, inclusiv pentru sănătate", a afirmat premierul.

În ceea ce priveşte raporturile de subordonare între Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), premierul a arătat că Guvernul a respectat actualele prevederi legale în acest sens şi că ministrul Sănătăţii a impus o restricţionare, respectiv ca din fondurile colectate în sănătate pe judeţe 70% să rămână la nivel local, iar restul să fie redistribuit pe diverse programe.

"Probabil că mai trebuie lucrat la acest capitol, pentru a ne asigura că banii care sunt mai mulţi decât erau în perioada 2004-2006 se distribuie corect şi au eficienţă", a conchis Boc.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, joi, că demisionează din funcţie, nemulţumit de banii primiţi de MS la rectificarea bugetară, care s-a discutat fără a i se cere punctul de vedere, şi a precizat că în mandatul său a avut mai multe dispute cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor.

Premierul Emil Boc a încercat să-l calmeze pe Cseke Attila, spunându-i că va primi mai mulţi bani în luna octombrie, când Guvernul va opera o nouă rectificare, dar Cseke a reclamat inclusiv un tratament discriminatoriu în comparaţie cu CNAS, condusă de PDL, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Cseke Attila declara, în 13 iulie, că bugetul Sănătăţii are nevoie la rectificarea bugetară de patru miliarde de lei, cele mai mari probleme financiare fiind la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, unde sunt necesare trei sferturi din suma totală.

În ciuda poziţiei acestuia, la rectificarea bugetară au fost alocaţi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, prin Ministerul Sănătăţii, doar 341 milioane de lei, pentru plata arieratelor, precum şi 1,7 miliarde de lei credite de angajament pentru medicamente compensate şi gratuite.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că regretă demisia lui Cseke Attila, îl înţelege pe acesta şi îi mulţumeşte pentru efortul depus, precizând că Uniunea va numi un nou ministru al Sănătăţii în următoarele 15 zile.

Membrii conducerii UDMR ar putea iniţia consultări telefonice între ei în vederea stabilirii viitorului ministru al Sănătăţii, în condiţiile în care majoritatea acestora se află în concediu şi nu ar putea participa săptămâna viitoare la o şedinţă a Consiliului Permanent, afirmă surse din Uniune. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc:Portofoliul Sănătăţii rămâne la UDMR, nominalizarea noului ministru discutată în Coaliţie.
 Vizualizări articol: 470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc:Portofoliul Sănătăţii rămâne la UDMR, nominalizarea noului ministru discutată în Coaliţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei