Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 iun 2011 - Anul XVI, nr. 136 (4734)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Franţa vrea să crească numărul imigranţilor ilegali repatriaţi în ţările de origine

Duminică, 12 Iunie 2011 (15:21:34)

Ministrul francez de Interne Claude Gueant, a declarat duminică într-un interviu acordat JDD că noua lege privind imigraţia "ar trebui să permită creşterea rapidă a numărului anual de repatrieri" ale imigranţilor ilegali, relatează Le Figaro, în ediţia electronică.

"Avem ca obiectiv 28.000 de plecări pentru 2011" a precizat ministrul. "Vom creşte acest număr în câteva săptămâni, după evaluarea eficienţei noului dispozitiv", a declarat Gueant.

Consiliul constituţional a validat joi conţinutul esenţial din legea privind imigraţia, care a fost adoptată definitiv la 11 mai de Parlament, cenzurând parţial un singur articol din cele 111, referitor la detenţia administrativă a străinilor.

Claude Gueant a apărat bilanţul Guvernului în privinţa imigraţiei, un dosar "dificil din punct de vedere uman, demografic şi din cauza şocurilor privind actualitatea internaţională". "Nu am rămas inactivi", a subliniat el. "Din 2007, 210.000 de persoane în situaţie neregulamentară au fost conduse la graniţe. Înainte de 2002, socialiştii expulzau 8.000 de imigranţi ilegali pe an, faţă de 28.000 în prezent", a precizat el.

Întrebat în legătură cu scăderea imigraţiei legale, ministrul de Interne confirmă că aceasta rămâne o prioritate. "Franţa numără peste 2,6 milioane de şomeri şi 24 la sută dintre străinii instalaţi în Franţa nu au un loc de muncă. Avem rezerve de forţă de muncă în Franţa în construcţii, dar şi în informatică. Am ridicat această problemă la Luxemburg, în cadrul consiliului miniştrilor de Interne. Am cerut să fie făcut un studiu. Numeroase alte ţări m-au susţinut, inclusiv Germania", a declarat el.

În ceea ce priveşte demolarea taberelor de romi, "multe dintre taberele ilegale au fost evacuate", a declarat ministrul. "Aceasta fiind situaţia, trebuie să facem faţă unei alte probleme, cea a delincvenţei române. La Paris, 80 la sută dintre furturi sunt comise de români minori", adaugă el. "Împreună cu autorităţile române, vom conduce o acţiune împotriva acestei delincvenţe structurate pe oraşe şi pe reţele mafiote", a declarat Gueant.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Franţa vrea să crească numărul imigranţilor ilegali repatriaţi în ţările de origine.
 Vizualizări articol: 573 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Franţa vrea să crească numărul imigranţilor ilegali repatriaţi în ţările de origine5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei