Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 apr 2011 - Anul XVI, nr. 92 (4690)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 6.000 de angajaţi IGSU, mobilizaţi în perioada Sărbătorilor Pascale

Miercuri, 20 Aprilie 2011 (15:34:30)

Peste 6.000 de angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) vor fi mobilizaţi, zilnic, înaintea şi în timpul sărbătorilor de Paşti, pentru a preveni incendiile şi a asigura o reacţie promptă în cazul unor incidente.

Angajaţii inspecţiilor de prevenire din judeţe şi din Capitală desfăşoară, de asemenea, zilnic, activităţi de îndrumare şi control în ceea ce priveşte prevenirea şi stingerea incendiilor la lăcaşurile de cult, la hoteluri şi pensiuni turistice, în magazine şi în spaţii unde se va afla un număr mare de persoane, se arată într-un comunicat de presă de miercuri al IGSU.

"Scopul acestor acţiuni este acela de a asigura un nivel cât mai ridicat de protecţie şi siguranţă pentru cetăţeni, prin prevenirea şi înlăturarea stărilor de pericol, cauzelor potenţiale de incendiu şi neregulilor constatate în respectarea normelor şi normativelor în vigoare pe linie de securitate la incendiu. Totodată, la nivel naţional se derulează campanii de conştientizare a cetăţenilor ce constau în distribuirea de materiale de informare preventivă (broşuri, pliante) referitoare la măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor la lăcaşuri de cult, unităţi de cazare turistice şi de agrement, unităţi comerciale şi spaţii cu aflux mare de persoane", precizează IGSU.

Reprezentanţii IGSU recomandă oamenilor ca, în timpul desfăşurării manifestărilor religioase, să nu ţină lumânările în apropierea hainelor, icoanelor, mobilierului sau coroanelor şi să aibă grijă la modul în merg cu lumânările aprinse în maşini. Totodată, aceştia fac apel la credincioşii ce participă la slujba de Înviere să nu-şi parcheze maşinile în imediata vecinătate a bisericilor, pentru a nu bloca zonele de acces pentru intervenţia autospecialelor de pompieri, în cazul producerii unui eventual incendiu.

Totodată, reprezentanţii IGSU recomandă ca în timpul slujbelor religioase la care participă numeroşi credincioşi să fie scoase din biserici covoarele, mochetele, băncile şi scaunele nefixate în pardoseală şi asigurarea lăcaşurilor de cult cu minime dotări pentru stingerea incendiilor, precum rezerve de apă şi stingătoare de incendiu.

La nivel naţional sunt mobilizaţi, de asemenea, 3.000 de poliţişti de frontieră care vor asigura fluidizarea traficului rutier în punctele de trecere a graniţei, în perioada sărbătorilor de Paşti, printre măsurile luate fiind şi creşterea numărului de artere de control, atât pe sensul de intrare în ţară, cât şi pe cel de ieşire. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 6.000 de angajaţi IGSU, mobilizaţi în perioada Sărbătorilor Pascale.
 Vizualizări articol: 531 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 6.000 de angajaţi IGSU, mobilizaţi în perioada Sărbătorilor Pascale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei