Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 nov 2010 - Anul XV, nr. 270 (4561)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senatul interzice clonarea umană, sub pedeapsa închisorii între 3 şi 7 ani

Marţi, 16 Noiembrie 2010 (15:54:03)

Senatorii au adoptat, marţi, un proiect de lege care interzice clonarea umană, dar şi unele practici de creştere şi dezvoltare a embrionilor umani, cu excepţia fertilizării in vitro.

Legea privind interzicerea clonării şi a aplicaţiilor biomedicinei care încalcă drepturile omului şi demnitatea umană a fost adoptată de Senat cu 99 voturi favorabile, trei "împotrivă" şi două abţineri, aceasta fiind iniţiată de mai mulţi deputaţi şi senatori aparţinând tuturor grupurilor parlamentare.

Legea interzice clonarea umană, definită ca reproducere asexuată, realizată prin introducerea de nuclee ale unor celule somatice într-un ovocit fertilizat sau nefertilizat al cărui nucleu a fost îndepărtat sau inactivat, în vederea producerii unui organism viu, aflat în orice stadiu de dezvoltare, care are o constituţie genetic umană sau un genom uman predominant.

Celula somatică este definită ca celulă diploidă (care are un set complet de cromozomi) obţinută sau derivată dintr-un corp uman viu sau mort, aflată în orice stadiu de dezvoltare.

Legea interzice, de asemenea, implantarea embrionului uman în corpul unei femele de animal, creşterea şi dezvoltarea unui embrion uman creat în alt mod decât fertilizarea in vitro şi creşterea şi dezvoltarea unui embrion uman în exteriorul corpului unei femei pentru o perioadă mai mare de 14 zile.

Sunt interzise şi plasarea unui embrion obţinut ilegal în corpul unei mame purtătoare, comerţul cu embrioni umani, precum şi comerţul cu gameţi umani, pentru obţinerea unui folos patrimonial injust.

Clonarea umană se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 7 ani. Celelalte aplicaţii ale medicinei interzise de lege se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 2 ani, iar când în cauză sunt implicaţi şi medici şi asistenţi medicali acestora li se va interzice exercitarea profesiei respective.

Proiectul de lege urmează să fie dezbătut, cu putere decizională, şi de Camera Deputaţilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatul interzice clonarea umană, sub pedeapsa închisorii între 3 şi 7 ani.
 Vizualizări articol: 556 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatul interzice clonarea umană, sub pedeapsa închisorii între 3 şi 7 ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei