Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 oct 2010 - Anul XV, nr. 247 (4538)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Toader:Grupul PDL a depus o iniţiativă pentru a îndrepta eroarea de la votul privind TVA şi pensiile

Miercuri, 20 Octombrie 2010 (15:38:36)

Liderul grupului deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, miercuri, că democrat-liberalii au depus o propunere legislativă pentru a corecta eroarea de la votul dat în favoarea reducerii TVA şi neimpozitării pensiilor sub 2000 lei, arătând că iniţiativa prevede că se va reveni la textele iniţiale.

"Eroarea făcută la votul final, prin adoptarea a două proiecte legislative referitoare la TVA şi pensii, o îndreptăm pe două căi. Prima cale, prin depunerea astăzi (miercuri - n.r.) a unei iniţiative legislative a grupului PDL şi a altor parlamentari prin care revenim la cele două texte de lege iniţiale cu TVA şi pensiile, iar, pe viitor, pentru a evita astfel de situaţii, vom cere Secretariatului General să descrie amănunţit proiectele. De regulă, acum se spune iniţiativa PLX 725, este greu de identificat", a explicat Toader, la o conferinţă de presă.

Mircea Toader a spus că eroarea, pe care şi-o asumă, a fost făcută la votul final, arătând că, la dezbaterile generale din plen asupra iniţiativelor legislative privind reducerea TVA şi a neimpozitării pensiilor sub 2000 lei, grupul PDL a spus clar că nu susţine reducerea TVA, având în vedere că acest lucru nu va duce la scăderea preţurilor şi nu poate fi aplicată. Iniţiativa privind neimpozitarea pensiilor sub 2000 lei aparţine unui parlamentar PDL care a spus, în plen, că şi-o retrage, a susţinut Toader.

Liderul PDL a mai arătat că proiectul de lege privind reducerea TVA la produsele alimentare de bază nici nu poate fi aplicată, este imposibil de urmărit sistemul de fiscalizare al TVA.

Întrebat dacă va cere preşedintelui să nu promulge cele două proiecte de lege, liderul PDL a răspuns: "Nu este problema noastră ce face preşedintele". "Aceasta este calea parlamentară, preşedintele are dreptul de a face analize, dar grupul nostru a depus o iniţiativă legislativă pentru a îndrepta această eroare", a adăugat Mircea Toader.

Iniţiativa legislativă a PDL prin care s-ar îndrepta "eroarea" adoptării celor două proiecte de lege va intra, mai întâi, în dezbaterea Senatului şi va fi solicitată procedura de urgenţă, a mai spus liderul PDL.

El a explicat că eroarea a fost făcută din "lipsă de comunicare" şi aceasta este calea prin care PDL încearcă să o îndrepte, adăugând că pe viitor trebuie să verifice mai bine proiectele de lege supuse votului.

"Nu am mai avut asemenea situaţie. Este prima dată, nu caut scuze că am avut pe ordinea de zi două legi urgente", a adăugat Mircea Toader.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, la sesiunea de vot final, cu unanimitate, un proiect de lege iniţiat de parlamentari PSD+PC şi PNL prin care se instituie aplicarea TVA de 5% la alimentele de bază, cum ar fi pâinea, carnea, laptele, uleiul vegetal şi zahărul. În favoarea acestui proiect a votat şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

Tot marţi, Camera Deputaţilor a adoptat o propunere legislativă a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede că "venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin scăderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare".

Pentru ambele proiecte, Camera este forul decizional şi urmează să fie transmise preşedintelui pentru promulgare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toader:Grupul PDL a depus o iniţiativă pentru a îndrepta eroarea de la votul privind TVA şi pensiile.
 Vizualizări articol: 512 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Toader:Grupul PDL a depus o iniţiativă pentru a îndrepta eroarea de la votul privind TVA şi pensiile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei