Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 oct 2010 - Anul XV, nr. 243 (4534)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cseke: Ministrul Sănătăţii necesită pârghii juridice, economice, să fie răspunzător de actul medical

Vineri, 15 Octombrie 2010 (14:34:00)

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Cluj, că, dacă publicul vrea ca ministrul Sănătăţii să fie răspunzător pentru actul medical, ministrul are nevoie de pârghii juridice şi economice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cseke Attila a spus, referitor la faptul că, potrivit unui sondaj, peste 70 la sută din oameni spun că ministrul Sănătăţii ar trebui să răspundă pentru actul medical, că ministrul nu poate să răspundă pentru activitatea fiecărui medic.

"Este o percepţie pe care o cunosc, am afirmat că e nevoie de limpezirea lucrurilor: A răspunde pentru tot ceea ce înseamnă sistemul medical, ministrul, oricare ar fi el, nu poate să răspundă pentru activitatea fiecărui medic, este absurd. Dar nu e corect cel puţin un lucru, faptul ca în percepţia publică, ministrul răspunde pentru ceea ce se întâmplă în sistem, dar nu dispune de pârghii juridice sau economice, practic îţi pune o barieră", a spus Cseke Attila.

Ministrul a precizat că acestă problemă se poate rezolva prin clarificarea situaţiei Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

"Eu când spun că trebuie rezolvată problema CNAS, pe un principiu simplu: 82 la sută din bugetul sănătăţii este administrat de CNAS, care este prin lege o instituţie autonomă, răspunde CNAS, ministrul nu se poate implica în ceea ce se întâmplă la Casă. Dacă percepţia publică este că ministrul trebuie să răspundă, daţi-i ministrului pârghiile necesare, ca să răspundă, că aşa, răspund pentru faptele altora", a spus Cseke Attila.

Întrebat dacă sunt justificate protestele de la casele de asigurări de sănătate, Cseke a răspuns că ar trebui întrebat preşedintele CAS.

"Opinia mea este că CNAS este instituţie autonomă, ministrul Sănătăţii nu se poate implica în activitatea Casei", a spus ministrul.

Cseke Attila a participat, vineri, la Institutului Oncologic "Ioan Chiricuţă" din Cluj-Napoca, la inaugurarea noilor echipamente din Laboratorul de Radioterapie, care sunt în prezent cele mai moderne şi mai complexe echipamente de acest fel din România.

Investiţia a fost de peste 3,5 milioane de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cseke: Ministrul Sănătăţii necesită pârghii juridice, economice, să fie răspunzător de actul medical.
 Vizualizări articol: 562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cseke: Ministrul Sănătăţii necesită pârghii juridice, economice, să fie răspunzător de actul medical0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei