Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 aug 2010 - Anul XV, nr. 189 (4480)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România ocupă locul trei în UE după creşterea exporturilor la cinci luni, de 25%

Vineri, 13 August 2010 (14:35:48)

România ocupă locul trei în Uniunea Europeană (UE) în funcţie de creşterea exporturilor intra şi extra comunitare din perioada ianuarie-mai, de 25%, comparativ cu perioada corespunzătoare a anului trecut, potrivit datelor Eurostat.

Exporturile României din primele cinci luni totalizează 13,8 miliarde de euro, iar importurile, care au avansat cu 18% comparativ cu intervalul similar din 2009, sunt de 17,7 miliarde de euro.

Statul comunitar cu cea mai mare creştere a exporturilor este Malta (35%, la 800 milioane euro), pe locul doi plasându-se Estonia (26%, la 3,2 miliarde euro). României îi urmează în clasament Bulgaria, Letonia şi Lituania (22%, la 5,4 miliarde euro, 2,6 miliarde euro, respectiv 5,5 miliarde euro).

Germania este liderul Uniunii în ceea ce priveşte valoarea exporturilor (371,1 miliarde euro, în creştere cu 15%), statul fiind urmat de Olanda (169,6 miliarde euro, +20%), Franţa (156 miliarde euro, +10%) şi Italia (131 miliarde euro, +10%).

Dintre ţările UE, doar Irlanda şi Luxemburg au consemnat scăderi ale exporturilor în perioada ianuarie-mai. La importuri, trei state au înregistrat scăderi, iar unul stagnare, celelalte prezentând evoluţii pozitive.

Cele mai mari creşteri ale importurilor se observă la Suedia (26%), Lituania (23%), Cehia, Estonia, Olanda şi Polonia (20%).

Referitor la balaţa comercială, diferenţa dintre exporturi şi importuri este negativă în 18 ţări UE şi pozitivă în celelalte. Cel mai ridicat excedent comercial îl are Germania (60,2 miliarde euro), iar cel mai mare deficit se observă la Marea Britanie (42,8 miliarde euro).

Datele prezentate de Eurostat privind exporturile şi importurile statelor comunitare din perioada ianuarie-mai nu sunt ajustate sezonier.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România ocupă locul trei în UE după creşterea exporturilor la cinci luni, de 25%.
 Vizualizări articol: 537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România ocupă locul trei în UE după creşterea exporturilor la cinci luni, de 25%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei