Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 aug 2010 - Anul XV, nr. 189 (4480)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Funeriu: Toate reducerile de posturi au fost analizate punct cu punct, am redus ce nu era funcţional

Vineri, 13 August 2010 (14:29:46)

Desfiinţarea a peste 4.240 posturi din structura centrală şi unităţile deconcentrate ale MECTS, dintre care 2.269 ocupate, este urmare a unei analize punctuale a fiecărui caz în parte, fiind redus ceea ce nu era funcţional, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

"Vreau să spun că am analizat bob cu bob fiecare caz în parte. Toate reducerile care au fost făcute şi care urmează au fost analizate punctual. Fiecare instituţie a fost analizată pe funcţionalitate. Am redus ceea ce nu era funcţional. Apoi am înaintat Executivului spre aprobare hotărârea de Guvern potrivit căreia numărul de posturi din structura centrală şi unităţile deconcentrate ale Ministerului Educaţiei a fost redus, cu 4.246 de locuri, dintre care 2.269 ocupate şi 1.977 vacante", a precizat ministrul Funeriu.

El a mai spus că restrângerea posturilor vizează inclusiv Casa Corpului Didactic şi inspectoratele şcolare. Economia totală rezultată din desfiinţarea acestor posturi este estimată la 90 milioane lei anual, a arătat Funeriu.

Ministerul Educaţiei a informat, vineri, că, în perioada ianuarie - iulie, ministrul Daniel Funeriu a făcut economii de 142.000 lei cu cheltuielile salariale destinate angajaţilor din cadrul Cabinetului. În perioada respectivă, schema de personal a Cabinetului ministrului a fost ocupată, în medie, în proporţie de 50-60%.

Potrivit legii, un ministru are dreptul la 13 posturi în cadrul propriului aparat de lucru, arată ministerul.

Hotărârea de guvern asigură şi cadrul legal pentru desfiinţarea a 15.000 posturi din sistemul de învăţământ, conform deciziei anterioare a Guvernului, măsură care va fi aplicată începând cu noul an şcolar

În legătură cu restructurarea Ministerului Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului, Funeriu a spus că după procesul de restructurare aparatul de lucru al instituţiei este corect dimensionat.

"Obiectivul primar al ministerului este creşterea oportunităţilor educaţionale ale copiilor şi cheltuirea eficientă a fondurilor publice. Cred că după această restructurare, aparatul de lucru al ministerului este corect dimensionat şi ne pregătim intens pentru începerea noului an şcolar", declara ministrul Educaţiei, după şedinţa de Guvern de joi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funeriu: Toate reducerile de posturi au fost analizate punct cu punct, am redus ce nu era funcţional.
 Vizualizări articol: 535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Funeriu: Toate reducerile de posturi au fost analizate punct cu punct, am redus ce nu era funcţional0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei