Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 iul 2010 - Anul XV, nr. 165 (4456)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc afirmă că pagubele produse de inundaţii sunt de ordinul sutelor de milioane de euro

Vineri, 16 Iulie 2010 (13:54:50)

Autorităţile locale au transmis Guvernului peste 90% din centralizările de evaluare a pagubelor produse de inundaţii, iar datele indică faptul că totalul acestor pagube este de ordinul sutelor de milioane de euro, a declarat, vineri, premierul Emil Boc.

"Avem peste 90% din evaluări trimise, mai sunt unele judeţe care, din nefericire, mai au probleme cu pagubele chiar în acest moment. Oricum, pagubele sunt de ordinul sutelor de milioane de euro", a spus Boc.

Întrebat de jurnalişti dacă va solicita FMI modificarea ţintei de deficit bugetar ca urmare a pagubelor produse de inundaţii, premierul a răspuns că Executivul îşi va face "socotelile" şi va lua o decizie.

Datele transmise în urmă cu o săptămână de Ministerului Dezvoltării indicau că pagubele produse de inundaţii sunt estimate la aproximativ 250 milioane lei (circa 59 milioane euro), în condiţiile în care 3.480 de case au fost afectate, alte 250 s-au prăbuşit, iar 31,4 km de drumuri naţionale sunt deteriorate.

La începutul lunii iulie, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, declara că Guvernul ar putea cere FMI discutarea creşterii deficitului convenit, invocând forţa majoră, determinată de inundaţiile care au afectat România.

Berceanu adăuga că, dacă faţă de actualul deficit de 6,8% ar fi acceptată o creştere la 7%, aceasta reprezintă aproximativ 250 de milioane de euro, fonduri care ar putea fi alocate unor proiecte concrete de remediere a efectelor inundaţiilor, care să fie resorbite din punct de vedere financiar pe parcurs.

Ulterior, premierul Emil Boc a declarat că în discuţiile cu Fondul Monetar Internaţional nu s-a pus problema creşterii deficitului bugetar, iar România va trebui să se încadreze în cel deja stabilit cu Fondul, de 6,8%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc afirmă că pagubele produse de inundaţii sunt de ordinul sutelor de milioane de euro.
 Vizualizări articol: 419 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc afirmă că pagubele produse de inundaţii sunt de ordinul sutelor de milioane de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei