Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 iul 2010 - Anul XV, nr. 154 (4445)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: În discuţiile cu FMI nu s-a pus problema creşterii deficitului bugetar, acesta rămâne la 6,8%

Duminică, 4 Iulie 2010 (15:12:15)

Premierul Emil Boc a declarat, duminică, în localitatea suceveană Zamostea, grav afectată de inundaţii, că în discuţiile cu Fondul Monetar Internaţional nu s-a pus problema creşterii deficitului bugetar, ci România va trebui să se încadreze în cel deja stabilit cu Fondul, de 6,8 la sută.

Premierul Emil Boc a fost, duminică, în localitatea suceveană Zamostea, unde a intrat în câteva case distruse sau avariate de inundaţii şi unde a stat de vorbă cu câţiva localnici, inspectând apoi malul Siretului, rupt de ape, după care s-a deplasat la Prefectura Suceava, unde are loc şedinţa Comitetului pentru Situaţii de urgenţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Boc a declarat că nu s-a discutat cu reprezentanţii FMI despre creşterea deficitului bugetar, România trebuind să se încadreze în deficitul deja stabilit cu Fondul, de 6,8 la sută.

Joi, la Suceava, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, declara că Guvernul ar putea cere FMI discutarea creşterii deficitului convenit, invocând forţa majoră, determinată de inundaţiile care au afectat România.

Întrebat de corespondentul MEDIAFAX dacă FMI ar putea fi notificat în aceste zile despre această propunere, Berceanu a spus că documentele deja au fost trimise pentru boardul FMI din aceste zile, dar că această discuţie ar putea avea loc în perioada 26 iulie - 4 august, când este programată o vizită a reprezentanţilor FMI în România.

"Atunci vom avea toate documentele pregătite să discutăm o situaţie de forţă majoră", declara Berceanu.

El arăta că atât dorinţa Guvernului român, cât şi a Uniunii Europene şi FMI este de a menţine un anumit deficit bugetar pentru că un astfel de deficit ajută România.

"Pentru o situaţie cu totul deosebită cred că putem face o discuţie, o negociere, să găsim o soluţie", declara ministrul.

Berceanu adăuga că, dacă faţă de actualul deficit de 6,8 la sută ar fi acceptată o creştere la 7 la sută, aceasta reprezintă aproximativ 250 de milioane de euro, fonduri care ar putea fi alocate unor proiecte concrete de remediere a efectelor inundaţiilor, care să fie resorbite din punct de vedere financiar pe parcurs.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: În discuţiile cu FMI nu s-a pus problema creşterii deficitului bugetar, acesta rămâne la 6,8%.
 Vizualizări articol: 419 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: În discuţiile cu FMI nu s-a pus problema creşterii deficitului bugetar, acesta rămâne la 6,8%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei