Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 iul 2010 - Anul XV, nr. 154 (4445)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Premierul Emil Boc dă asigurări sinistraţilor că până la iarnă vor avea acoperiş deasupra capului

Duminică, 4 Iulie 2010 (13:46:22)

Premierul Emil Boc, aflat, duminică, în localitatea suceveană Zamostea, afectată grav de inundaţii, le-a dat asigurări sinistraţilor care au case avariate sau distruse de apele revărsate că până la iarnă vor avea un acoperiş deasupra capului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Nu avem linişte până la iarnă să aveţi case. Vă vom ajuta cu materialele de construcţie", a spus Boc.

Premierul Emil Boc a fost primit cu calm în Zamostea de câteva zeci de localnici, iar la ora transmiterii acestei ştiri el vizitează gospodării unde există case distruse sau avariate de inundaţii.

O femeie în a cărei curte a intrat premierul Boc i-a spus acestuia că familia a dormit în căruţa din curte după ce i-a fost distrusă casa. Boc a încurajat-o pe femeie, după care a intrat într-o altă gospodărie, unde a cuprins de după umăr o femeie căreia i-a spus: "O să reuşim până la iarnă. Punem la dispoziţie materiale de construcţie. Vrem ca niciun român afectat de inundaţii să nu fie la iarnă fără acoperiş deasupra capului".

La ora transmiterii acestei ştiri, premierul Boc continuă deplasarea prin comună, însoţit de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi prefectul judeţului, Sorin Popescu.

Premierul Emil Boc a ajuns, duminică după prânz, în localitatea suceveană Zamostea, afectată grav de inundaţiile din cursul săptămânii, urmând ca apoi să se deplaseze la Prefectura Suceava, unde va avea loc şedinţa Comandamentului pentru situaţii de urgenţă.

În localitatea suceveană Zamostea, din cauza inundaţiilor provocate de revărsarea pârâului Baranca şase case au fost distruse, 130 de case au fost afectate, 14 gospodării sunt încă izolate, iar un pod a fost distrus de ape.

După vizita prin judeţ, Emil Boc se va deplasa în municipiul Suceava, pentru a fi prezent la şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, unde va fi discutată situaţia inundaţiilor produse în judeţele Botoşani şi Suceava şi unde se vor stabili măsurile care trebuie luate în viitor.

Iniţial, autorităţile locale anunţaseră că premierul Boc va merge şi în localitatea Zvoriştea, unde au fost inundate o sută de case, însă ulterior deplasarea a fost anulată.

Sâmbătă, prim-ministrul s-a aflat în judeţul Galaţi, unde a participat la şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, iar apoi s-a deplasat în localitatea gălăţeană Şendreni, unde specialiştii i-au prezentat digul experimental montat în zonă pentru protejarea a circa o sută de case care sunt în pericol să fie inundate.

La ieşirea din sediul Prefecturii Galaţi, trei persoane au aruncat cu ouă şi o roşie înspre premierul Emil Boc, însă acesta nu a fost atins, el fiind urcat imediat în maşina cu care a părăsit zona.

Potrivit Prefecturii Suceava, inundaţiile din această săptămână au afectat 81 de localităţi din judeţ, fiind evacuate 1.610 persoane, 63 de case fiind distruse, un număr de 4.949 de case fiind afectate atât de inundaţii, cât şi de alunecările de teren, iar 602 case fiind izolate. În urmainundaţiilor, în judeţul Suceava şase persoane şi-au pierdut viaţa.

Cel mai grav afectate de inundaţiile puternice, ca urmare a revărsării Siretului, care a înregistrat debite istorice, au fost judeţele Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ şi Bacău.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premierul Emil Boc dă asigurări sinistraţilor că până la iarnă vor avea acoperiş deasupra capului.
 Vizualizări articol: 361 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Premierul Emil Boc dă asigurări sinistraţilor că până la iarnă vor avea acoperiş deasupra capului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei