Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 iun 2010 - Anul XV, nr. 149 (4440)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pendiuc:Majorarea TVA va avea efecte dezastruoase în administraţie, se pot pierde finanţări europene

Luni, 28 Iunie 2010 (18:35:52)

Preşedintele executiv al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), Tudor Pendiuc, a atras atenţia, luni, că majorarea cotei TVA va avea "efecte dezastruoase în administraţie", mergând până la pierderea finanţărilor europene.

"Majorarea cotei TVA va avea efecte dezastruoase în administraţie (...) La proiectele europene majorarea cotei TVA va duce la mărirea costurilor, schimbarea ghidurilor de proceduri pentru accesarea fondurilor europene, întârzierea depunerii proiectelor şi, în final, la pierderea finanţării europene", a declarat Tudor Pendiuc.

Preşedintele executiv al AMR, care este şi primar al muncipiului Piteşti, a explicat că majorarea cotei TVA va duce la existenţa unor proiecte europene cu TVA 19% şi a altora cu TVA 24%.

El a mai susţinut că dacă TVA va rămâne modificat la 24% va fi necesară schimbarea tuturor ghidurilor care cuprind proceduri de accesare a fondurilor europene, "lucru care necesită timp" şi care va avea ca şi consecinţă imediată pierderea mai multor finanţări europene.

Pendiuc a arătat că, având în vedere că România este membru al Uniunii Europene, este necesară aprobarea de către Comisia Europeană a noii cote de TVA folosită în proiectele europene.

Preşedintele executiv al AMR a criticat şi proiectul privind modificarea Legii 273/2006 în care se face referire la necesitatea obţinerii de către primari "a unei opinii" din partea prefectului privind bugetul unităţii administrative. Potrivit lui Pendiuc, "acest instrument opinie" nu are o valoare juridică şi va duce la multe neclarităţi în privinţa aprobării bugetelor primăriilor.

Comitetul Director al AMR a analizat, luni, în şedinţă extraordinară, efectele proiectului de ordonanţă de urgenţă de modificare a Legii 273/2006 privind finanţele publice locale, ale OUG 55/2010 privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice, ale proiectului de lege privind aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar.

După şedinţa extraordinară, preşedintele AMR, care este şi primar al Aradului, Gheorghe Falcă, a precizat că întreg Comitetul director a propus "iniţierea de urgenţă a unor proceduri de lucru a specialiştilor" deoarece în cele trei acte normative există prevederi care "îngreunează, contravin şi fac imposibilă aplicarea acestor legi".

O parte din membrii AMR se vor întâlni, marţi, cu ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, pentru a încerca rezolvarea acestor probleme.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pendiuc:Majorarea TVA va avea efecte dezastruoase în administraţie, se pot pierde finanţări europene.
 Vizualizări articol: 394 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pendiuc:Majorarea TVA va avea efecte dezastruoase în administraţie, se pot pierde finanţări europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei