Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 iun 2010 - Anul XV, nr. 149 (4440)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O profesoară din Târgu Jiu a dat statul în judecată şi cere daune de 1,2 milioane de lei

Luni, 28 Iunie 2010 (17:20:08)

 O profesoară de la Universitatea "Constantin Brâncuşi" din Târgu Jiu a dat statul în judecată şi cere daune de 1,2 milioane de lei, după ce a fost reţinută într-un caz de corupţie sub acuzaţia de luare de mită, iar instanţele au găsit-o nevinovată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mariana Văduva, profesor în cadrul Universităţii "Constantin Brâncuşi" din Târgu Jiu, a fost reţinută în februarie 2007 pentru 24 de ore în urma unui flagrant, anchetatorii susţinând atunci că mai mulţi studenţi au mers acasă la cadrul didactic şi i-au oferit diferite sume de bani. În timpul flagrantului, banii ar fi fost aruncaţi în foc, astfel că informaţia nu a fost susţinută cu probe ştiinţifice pe parcursul procesului.

Procesul profesoarei a avut loc la Tribunalul Gorj, Curtea de Apel Craiova şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, aceasta fiind achitată de toate instanţele.

Mariana Văduva a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că a depus plângere împotriva statului român, solicitând daune civile şi despăgubiri morale şi materiale în valoare de 1,2 milioane de lei.

Cadrul didactic a afirmat că ancheta în care a fost implicată i-a prejudiciat imaginea publică şi i-a afectat cariera profesională, în pofida verdictelor favorabile obţinute în instanţă.

"Despre mine se scrie în continuare prin ziare că sunt acel profesor implicat în scandalul de şpagă de la Universitate, colegii şi opinia publică mă pun în continuare la colţ şi asta doar pentru că un procuror a instrumentat acest dosar. Pe parcursul procesului oricine a putut să vadă că studenţii au dat bani, dar nu mie, ci unui coleg de-al lor care a pretins că mi i-a oferit mie. Am fost declarată nevinovată după doi ani şi ceva de procese, dar asta nu mai contează aproape pentru nimeni", a spus Văduva.

Mariana Văduva a depus plângerea la Tribunalul Gorj în condiţiile în care pe 30 iunie candidează pentru postul de decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii "Constantin Brâncuşi".

Ea are un contracandidat şi susţine că mai mulţi colegi de-ai săi i-ar fi dat de înţeles că nu ar fi trebuit să se înscrie în aceste alegeri din cauza problemelor din trecut.

La rândul său, rectorul UCB, Adrian Gorun, a declarat corespondentului MEDIAFAX că votul profesorilor din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice va fi cel care va duce la desemnarea viitorului decan, precizând, ca şi în momentul în care Mariana Văduva a fost reţinută, că scandalul în care a fost implicată aceasta a afectat grav imaginea instituţiei de învăţământ superior din Târgu Jiu.

"Imaginea universităţii a fost terfelită în ultimul hal atunci, dar acum nu mai am ce să comentez atâta timp cât instanţele s-au pronunţat aşa cum s-au pronunţat. Noi, ca instituţie, ne-am făcut datoria, i-am desfăcut chiar şi contractul de muncă, dar, din nou, instanţele de judecată i-au dat dreptate. Este, în opinia mea, o neputinţă a statului român, iar mai multe nu mai comentez pentru că pentru mine faptele rămân", a mai spus rectorul Adrian Gorun.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O profesoară din Târgu Jiu a dat statul în judecată şi cere daune de 1,2 milioane de lei.
 Vizualizări articol: 594 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O profesoară din Târgu Jiu a dat statul în judecată şi cere daune de 1,2 milioane de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei