Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 iun 2010 - Anul XV, nr. 137 (4428)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rezultatul votului privind desemnarea judecătorului pentru CC, anunţat oficial la Senat

Luni, 14 Iunie 2010 (18:19:02)

Rezultatul votului privind desemnarea judecătorului pentru CC a fost anunţat oficial la Senat, Antoanella Motoc, candidat propus de PDL, primind 71 de voturi, în timp ce liberalul Teodor Meleşcanu a obţinut 65 de voturi.

Rezultatul a fost anunţat oficial în plen.

Anterior, surse parlamentare precizaseră pentru MEDIAFAX, că Antoanella Motoc, candidat propus de PDL, a primit, luni, la Senat, 71 de voturi pentru a fi desemnată judecător la Curtea Constituţională, în timp ce liberalul Teodor Meleşcanu a obţinut 65 de voturi.

Vicepreşedintele senatului Alexandru Pereş (PDL) a precizat că viitotul judecător trebuie să fie ales cu majoritatea calificată a senatorilor, respectiv cu 69 de voturi "pentru".

El a arătat că, potrivit Constituţiei, Curtea Constituţională se înnoieşte cu o treime dintre judecători din trei în trei ani potrivit legii de organizare şi funcţionare a Curţii, care prevede că judecătorii sunt aleşi prin votul majorităţii membrilor fiecărei Camere.

Pereş a spus că a făcut aceste precizări pentru a nu se ajunge în situaţia în care s-a ajuns la Camera Deputaţilor.

În cadrul dezbaterilor, preşedintele Comisiei juridice, Toni Greblă (PSD), a menţionat că ambii candidaţi îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a îndeplini această funcţie.

El a menţionat că ambii candidaţi au fost audiaţi de membrii comisiei, Greblă arătând că aceştia au dovedit prin argumente coerente că deţin o înaltă competenţă profesională.

În replică, senatorul PDL Iulian Urban, a criticat faptul că prin raportul comisiei se recomandă votarea unuia dintre candidaţi. El a susţinut că acestă comisiei trebuie să fie doar un filtru care să constate dacă cei doi candidaţi îndeplinesc condiţiile pşrevăzute de lege pentru a fi aleşi.

Urban a spus că, în consecinţă, membrii democrat-liberali din comisie să-au abţinut la vot în cadrul Comisiei juridice. "Rolul comisiei este doar unul de analiză şi nu de a alege un candidat", a menţionat Iulian Urban.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rezultatul votului privind desemnarea judecătorului pentru CC, anunţat oficial la Senat.
 Vizualizări articol: 569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rezultatul votului privind desemnarea judecătorului pentru CC, anunţat oficial la Senat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei