Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 iun 2010 - Anul XV, nr. 133 (4424)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu: Sistemul juridic din România nu are probleme structurale majore

Miercuri, 9 Iunie 2010 (17:37:24)

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, miercuri, la Berlin, în cadrul unei discuţii cu omologul său german, Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, că sistemul juridic din România nu are probleme structurale majore şi că Bucureştiul vrea să construiască un adevărat spaţiu european de drept.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a încheiat, miercuri, vizita la Berlin printr-un dejun de lucru avut cu ministrul federal al Justiţiei, Sabine Leutheusser-Schnarrenberger.

În cadrul întrevederii, ministrul român a prezentat imaginea de ansamblu a domeniului justiţiei şi evoluţia pozitivă a eforturilor privind combaterea corupţiei în România, insistând, în acest context, asupra Strategiei de dezvoltare a justiţiei, a stadiului privind adoptarea codurilor şi a progreselor înregistrate în perspectiva Raportului de ţară.

"Nu întâmplător mă aflu în Germania în prima vizită bilaterală a acestui mandat. Relaţia noastră în domeniul cooperării juridice cu Germania este una extrem de valoroasă şi contăm în continuare pe aceeaşi relaţie deschisă şi onestă", a declarat ministrul Predoiu.

Oficialul român a arătat că se află la Berlin şi pentru a explica, şi a asigura că sistemul juridic din România nu are probleme structurale majore. "Şi am afirmat acest lucru nu numai pentru că se apropie Raportul de ţară, ci pentru că am dat toate asigurările că ţara noastră doreşte să construiască un adevărat spaţiu european de drept", a adăugat ministrul Justiţiei.

În acelaşi timp, cei doi miniştri au discutat şi despre modalităţile în care va fi continuat schimbul de experienţă între experţii celor două instituţii, în diferite domenii de interes mutual. De asemenea, s-a căzut de acord ca, în proiectele discutate la nivel european, să se stabilească o cooperare şi o coordonare prealabilă strânsă între România şi Germania.

Ministrul Justiţiei a avut, tot miercuri, întrevederi cu preşedintele Comisiei de afaceri europene a Bundestag-ului, Gunther Krichbaum, dar şi cu preşedintele Sub-comisiei de drept european a Bundestag-ului, Patrick Sensburg, şi alţi parlamentari germani.

Temele abordate au atins evoluţiile recente în domeniul justiţiei în România şi măsurile ce vor conduce la modernizarea cadrului juridic în ţara noastră. Astfel, potrivit ministrului Predoiu, "implementarea codurilor va schimba paradigma justiţiei în România şi, în consecinţă, întreaga paradigmă socială în ţară". "Vorbim de reînnoirea unor instituţii fundamentale în România, aceasta reprezentând, în fapt, ancora întregii modernizări a justiţiei", a susţinut demnitarul român.

În prima zi a vizitei în Germania, marţi, oficialul român a avut o întrevedere cu vice-preşedintele Asociaţiei Judecătorilor din Germania, Lothar Jünemann, fiind schimbate puncte de vedere asupra organizării asociaţiilor profesionale din ambele ţări, dar şi asupra actualului context economic care impune constrângerile pe care le înfruntă cele două sisteme juridice.

În perioada 10-11 iunie 2010, ministrul român al Justiţiei va efectua o vizită de lucru în Austria. În cadrul vizitei în Austria, ministrul Cătălin Predoiu va fi primit de ministrul federal al Justiţiei, Claudia Bandion-Ortner, şi de ministrul federal al Internelor, Maria Fekter.

Totodată, ministrul român al Justiţiei se va întâlni şi cu membrii Comisiei de Afaceri Juridice din cadrul Consiliului Naţional (Camera inferioară a Parlamentului austriac). De asemenea, ministrul Predoiu va participa la un dejun de lucru cu ambasadorii statelor membre UE acreditaţi la Viena.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu: Sistemul juridic din România nu are probleme structurale majore.
 Vizualizări articol: 622 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu: Sistemul juridic din România nu are probleme structurale majore0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei