Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 mai 2010 - Anul XV, nr. 100 (4391)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vlădescu e convins că banii pentru investiţii, adică 8-10 mld. euro, vor fi utilizaţi în acest an

Duminică, 2 Mai 2010 (14:27:06)

Fondurile pentru investiţii de care încă dispune România pentru acest an se ridică la 8-10 miliarde de euro, a declarat, duminică, ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, care este convins că aceşti bani vor fi utilizaţi până la finele anului.

"România are încă fonduri suficiente, discutăm de câteva miliarde, 8-10 miliarde de euro care ar trebui investiţi, discutăm de sume, care puse în corespondenţă cu banii europeni sunt consistente şi sunt convins că în acest an aceşti bani vor fi utilizaţi", a spus Vlădescu în cadrul emisiunii "După 20 de ani", difuzată duminică la Pro TV.

Întrebat care ar fi domeniile care ar genera venituri cu banii statului, Vlădescu a răspuns că se aşteaptă la o înviorare a sectorului construcţiilor în momentul în care vor începe să fie alocate fonduri pentru acest sector.

"Avem o piaţă funcţională (a construcţiilor – n.r.), iar cât de sus sau cât de jos sunt preţurile e problema analiştilor. Mă aştept să fie un reviriment al construcţiilor în momentul în care investiţiile statului vor porni", a afirmat Vlădescu.

Pe de altă parte, Vlădescu a atras atenţia că proiectele de investiţii în infrastructură nu vor fi finalizate într-un timp foarte scurt, întrucât procesul este destul de lung şi birocratic.

"Foarte repede nu se vor construi, ca prin minune, 10 cartiere de locuinţe sau 100 de kilometri de autostradă. Există un process de implementare al investiţiilor şi acest proces nu se simplu, e un proces destul de îndelungat şi birocratic, pentru că până te apuci să construieşti există multă birocraţie în fazele premergătoare", a menţionat Vlădescu.

El a arătat că o bună parte din această birocraţie a blocat proiecte inclusiv dintre cele finanţate prin fonduri europene, pentru că au fost contestări ale licitaţiilor, unele dinte ele fiind încă în justiţie.

"În momentul în care aceste lucruri vor fi rezolvate, se va vedea un ritm mult mai susţinut de implementare", a continuat Vlădescu.

Reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, a declarat, joi, că Guvernul a efectuat în primul trimestru mai puţine cheltuieli curente şi de investiţii pentru a se încadra în ţinta de deficit bugetar, în condiţiile în care încasările fiscale au fost sub nivelul programat.

La finele primului trimestru, bugetul general consolidat a înregistrat un deficit de 8,22 miliarde de lei, respectiv 1,53% din PIB, sub ţinta cu FMI de 8,25 miliarde de lei.

Cea mai drastică scădere, de 36,5%, a fost operată la cheltuielile de capital (investiţii), care s-au plasat la 2,45 miliarde de lei, respectiv 0,5% din PIB.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vlădescu e convins că banii pentru investiţii, adică 8-10 mld. euro, vor fi utilizaţi în acest an.
 Vizualizări articol: 481 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vlădescu e convins că banii pentru investiţii, adică 8-10 mld. euro, vor fi utilizaţi în acest an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei