Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 apr 2010 - Anul XV, nr. 99 (4390)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 13.500 de poliţişti vor fi în misiuni de 1 Mai

Vineri, 30 Aprilie 2010 (14:00:21)

Peste 13.500 de poliţişti, din care peste 8.000 de la ordine publică, vor acţiona pentru siguranţa şi liniştea cetăţenilor, în intervalul 30 aprilie - 2 mai 2010, în perioada minivacanţei de 1 Mai.

Pentru aproximativ 60 de manifestaţii şi evenimente culturale de amploare, unde sunt prezente peste 1.000 de persoane sau la care participă demnitari români sau străini, 846 de poliţişti se vor afla permanent în misiune.

"Pe durata minivacanţei de 1 Mai, vor avea loc manifestări cu participarea unui public numeros şi un aflux important de persoane spre localităţile şi zonele turistice şi de agrement. În acest sens, Poliţia Română va întreprinde activităţi specifice în vederea preîntâmpinării producerii oricăror evenimente negative şi pentru ca toţi cetăţenii să petreacă în linişte şi siguranţă aceste zile", precizează Poliţia Română.

Astfel, media zilnică a efectivelor de poliţie care acţionează în cadrul dispozitivelor de ordine şi siguranţă publică este de 13.698 de poliţişti, dintre care 8.041 de la ordine publică, 2.018 de la poliţia rutieră, 911 de la transporturi, 996 de la investigaţii criminale, 281 de la investigare a fraudelor, 99 de la arme, explozivi şi substanţe periculoase, iar 1.352 vor constitui rezerva care va interveni atunci când situaţia impune.

Totodată, media zilnică a patrulelor care acţionează în teren este de 4.709, din care 1.570 sunt pedestre, iar 3.139 auto.

În această perioadă o atenţie deosebită se va acorda staţiunilor turistice de pe Valea Prahovei, Litoral şi alte zone unde se preconizează un aflux numeros de persoane, pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă, pentru prevenirea infracţiunilor cu violenţă şi a furturilor.

Poliţia Rutieră Română atrage atenţia tuturor conducătorilor auto cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie şi adoptarea unei conduite preventive, pentru reducerea riscului producerii unor evenimente rutiere nedorite.

Totodată, poliţiştii vor desfăşura acţiuni de patrulare în staţiile de cale ferată şi metrou, pe trenurile de călători şi pe celelalte mijloace de transport în comun din zonele cu afluenţă numeroasă, pentru combaterea tâlhăriilor, furturilor de/din bagaje şi din buzunare, în special pe cele care circulă spre şi dinspre litoralul Mării Negre, Valea Prahovei şi zona staţiunilor balneo - climaterice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 13.500 de poliţişti vor fi în misiuni de 1 Mai.
 Vizualizări articol: 476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 13.500 de poliţişti vor fi în misiuni de 1 Mai0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei