Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 apr 2010 - Anul XV, nr. 99 (4390)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul a constituit un comitet interministerial pentru combaterea muncii la negru

Vineri, 30 Aprilie 2010 (18:25:11)

Guvernul a decis să constituie un comitet interministerial pentru combaterea muncii la negru, care să coordoneze toate acţiunile de monitorizare, prevenire, evaluare şi combatere a activităţilor nedeclarate, pe baza datelor care vor fi comunicate obligatoriu de instituţiile cu atribuţii în domeniu.

Comitetul va fi alcătuit din câte doi reprezentanți, cu rang de secretar de stat sau o funcție asimilată, din Ministerul Muncii, Ministerul Finanțelor, Ministerul Administrației și Internelor, Secretariatul General al Guvernului, Inspecția Muncii şi Institutul Național de Cercetare Științifică în Domeniul Muncii și Protecției Sociale, conform unei hotărâri aprobate recent de Guvern.

Noua structură va fi coordonată de Secretariatul General al Guvernului, iar toate instituțiile cu atribuții în domeniu vor fi obligate să furnizeze comitetului informațiile și datele solicitate.

"Comitetul interministerial va coordona, folosind mijloace și modalități specifice, acțiunile în vederea asigurării vizibilității efortului național privind reducerea dimensiunilor muncii nedeclarate și diseminarea informației relevante către toți actorii instituționali implicați și interesați, către mediul academic, mass-media,
mediul de afaceri, precum și către publicul larg", se arată în actul normativ aprobat de Guvern.

Comitetul va avea şi un grup tehnic de lucru din care vor face parte inclusiv reprezentanţi ai Gărzii Financiare, Inspectoratului General al Poliţiei, Oficiului Român pentru Imigrări, Institutului Naţional de Statistică, membri ai confederaţiilor sindicale şi patronale, precum şi un reprezentant al societăţii civile.

Grupul va avea ca atribuţii inclusiv prevenirea și eliminarea suprapunerilor în acțiunile de prevenire, monitorizare, evaluare și combatere a muncii nedeclarate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul a constituit un comitet interministerial pentru combaterea muncii la negru.
 Vizualizări articol: 579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul a constituit un comitet interministerial pentru combaterea muncii la negru0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei