Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 mar 2010 - Anul XV, nr. 72 (4363)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Piraţii cer trei milioane de dolari pentru eliberarea unei nave pe care se află şi un marinar român

Duminică, 28 Martie 2010 (16:03:00)

Piraţii somalezi cer trei milioane de dolari răscumpărare pentru eliberarea cargoului libian MV RIM, la bordul căruia se află şi un marinar român, ameninţând că îi vor ucide pe membrii echipajului în cazul în care nu primesc suma solicitată, relatează AFP.

Nava MV RIM, cu o capacitate de 4.800 de tone, a fost capturată în nord-vestul Golfului Aden la începutul lunii februarie.

"Piraţii aflaţi la bord cer trei milioane de dolari pentru a elibera nava şi pe cei zece membri ai echipajului", a declarat Andrew Mwangura, responsabil al unui program de asistenţă pentru marinari. "Ameninţă că îi vor ucide pe ostatici", a adăugat el.

Proprietate a companiei libiene White Sea Shipping, cargoul plecase din România şi nu şi-a anunţat ruta la autorităţile care supraveghează traficul în Oceanul Indian.

Conform AFP, Mwangura a afirmat că la bordul navei se află zece marinari sirieni, însă reprezentantul Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor din România, Adrian Mihălcioiu, declarase pentru MEDIAFAX, la începutul lunii februarie, că la bordul cargoului se află şi un marinar român. El a precizat atunci că nava Rim, care aparţine unei companii libiene şi naviga sub pavilion nord-coreean, este un fost vas românesc, care a fost lansat la apă sub numele de Râmnicu Vâlcea.

Prietena marinarului român declarase, la sfârşitul lunii februarie, că acesta se află în pericol şi solicitase intervenţia urgentă a autorităţilor române. Ea a afirmat că a primit un telefon de la prietenul ei, care îi spusese că că piraţii ameninţă că vor începe să ucidă marinarii luaţi ostatici dacă nu vor primi banii pe care îi cer pentru eliberarea navei.

Ministerul român de Externe afirmase în februarie, la solicitarea MEDIAFAX, că o celulă de criză a MAE monitorizează zilnic situaţia navei şi este în contact permanent cu firma proprietară a navei, care negociază cu răpitorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Piraţii cer trei milioane de dolari pentru eliberarea unei nave pe care se află şi un marinar român.
 Vizualizări articol: 600 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Piraţii cer trei milioane de dolari pentru eliberarea unei nave pe care se află şi un marinar român5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei