Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 mar 2010 - Anul XV, nr. 72 (4363)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproximativ 4.000 de profesori din Buzău intră, luni, în a treia săptămână de grevă

Duminică, 28 Martie 2010 (17:47:37)

Cursurile rămân suspendate şi săptămâna viitoare în aproximativ 160 de unităţi de învăţământ din judeţul Buzău, unde cadrele didactice sunt în grevă din 16 martie, iar în paralel vor continua acţiunile de protest în stradă, pentru luni fiind programat un miting în centrul municipiului Buzău.

Potrivit viceliderului Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP) Buzău, profesorul Saul Bularcă, cadrele didactice din Buzău afiliate acestui sindicat au decis să continue acţiunile de protest şi pe durata săptămânii viitoare, unii profesori fiind decişi să intre chiar în greva foamei, în situaţia în care nu îşi vor primi salariile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Luni, de la ora 11.00, în Piaţa Dacia din municipiul Buzău va avea loc un miting urmat de un marş de protest până la Prefectura judeţului şi la Consiliul Judeţean, la acţiune fiind aşteptate aproximativ 2.000 de cadre didactice din tot judeţul.

Marţi, protestele profesorilor buzoieni vor continua, la ora 9.00 fiind programată pichetarea sediului Inspectoratului Şcolar Judeţean, urmând că miercuri să aibă loc din nou un miting şi un marş pe traseul Piaţa Dacia-Prefectură-Consiliul Judeţean.

Viceliderul SIP Buzău a spus că profesorii buzoieni speră ca săptămâna viitoare ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, să-şi facă timp şi să ajungă să discute cu ei.

În Buzău, aproximativ 4.000 de cadre didactice afiliate la Sindicatul Învăţământului Preuniversitar au intrat în grevă în 16 martie. Iniţial, sindicaliştii au decis suspendarea cursurilor pentru trei zile, însă pe parcurs conflictul a luat amploare, iar profesorii au organizat mai multe acţiuni de protest în stradă. Câteva zeci de cadre didactice din cele aproximativ 700 care au protestet, marţi, care în curtea Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău au încercat să forţeze intrarea în sediul instituţiei, care avea toate uşile încuiate, pentru aplanarea conflictului fiind necesară intervenţia jandarmilor.

În tot acest timp, cursurile în aproximativ 160 de şcoli din judeţul Buzău au fost suspendate, copiii rămânând acasă.

Cadrele didactice buzoiene care luni intră în a treia săptămâna de proteste cer plata integrală a salariilor pe luna februarie şi aplicarea deciziilor obţinute în instanţă privind majorări salariale cu 33 de procente.

La ultima conferinţă de presă, primarul municipiului Buzău, Constantin Boscodeală, şi-a declarat susţinerea pentru profesorii buzoieni care sunt în grevă şi a spus că are impresia că "anumite instituţii sunt împotriva profesorilor".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproximativ 4.000 de profesori din Buzău intră, luni, în a treia săptămână de grevă.
 Vizualizări articol: 711 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Aproximativ 4.000 de profesori din Buzău intră, luni, în a treia săptămână de grevă4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei