Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 mar 2010 - Anul XV, nr. 68 (4359)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicatele, nemulţumite de amânarea finalizării proiectului OUG privind reglementarea salarizării

Marţi, 23 Martie 2010 (19:59:25)

Sindicatele sunt nemulţumite de decizia Guvernului de amânare a finalizării proiectului de ordonanţă de urgenţă privind reglementarea sistemului de salarizare unitară în sectorul public, deşi hotărârea a fost luată în acord cu partenerii sociali şi spun că vor continua protestele.

Sindicaliştii au acuzat Guvernul, după discuţiile de marţi, de la Ministerul Muncii, că "a venit cu temele nefăcute".

"În timp ce Guvernul se pregăteşte să rezolve această problemă, noi ne pregătim de acţiunile de protest. Sunt în jur de 300.000 - 400.000 de bugetari care au pierdut din venituri şi dacă nu vor veni cu un document care să rezolve această problemă, cu siguranţă, din aprilie, vom începe acţiunile de protest", a declarat preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, Sebastian Oprescu.

Vicepreşedintele CNS "Cartel Alfa", Luviu Apostoiu, a declarat că documentul pregătit marţi de Guvern nu respectă nimic din ceea ce Executivul promisese în discuţia de sâmbătă.

Apostoiu arătat că proiectul prezentat iniţial nu făcea nicio referire la sumele compensatorii care ar trebui acordate bugetarilor care au avut venituri diminuate după aplicarea legii salarizării.

"Sperăm ca după cele 10 zile să avem, o soluţie, nu ca azi, când ni s-a prezentat un document în care nu erau prevăzute sume compensatorii aşa cum convenisem iniţial", a susţinut Apostoiu.

Acesta a arătat că abia după venirea premierului Emil Boc s-a revenit asupra documentului pregătit iniţial de Ministerul Muncii şi s-a venit cu propunerea de amânare pe care sindicatele au acceptat-o pentru că şi-au dat seama că o astfel de decizie nu putea fi luată marţi.

Preşedintele "Alma Mater", Anton Hadăr, a precizat, la rândul său, că Guvernul nu intenţiona prin proiectul prezentat marţi să ia în calcul drepturi salariale obţinute prin sentinţe executorii deşi aceasta ar fi problema învăţământului.

"Este momentul ca Guvernul să mai cugete. Ar trebui adând reflectat înainte de a da această ordonanţă. Prin documentul prezentat azi se încerca anularea efectelor hotărârilor judecătoreşti şi a drepturilor negociate prin contracte colective de muncă. Aici este buba şi Guvernul trebuie să se gândească bine când elaborează acest act normativ", a declarat Hadăr.

La rândul lui, vicepreşedintele Alianţei "Sed Lex", Răzvan Bordeanu, a susţinut că Guvernul s-a angajat că sumele care nu au mai fost plătite bugetarilor vor fi date ca sume compensatorii celor cu salarii mici. Bordeanu a spus că aşteaptă propunerea Guvernului în acest sens după efectuarea analizei structurale pe salarii, care urmează să fie realizată în cele zece zile.

Executivul a cerut încă zece zile pentru finalizarea proiectului de ordonanţă pentru reglementarea sistemului de salarizare unitară în sectorul public pentru a putea fi făcută o analiză financiară în toate sectoarele bugetare.

Ministrul Munici, Mihai Şeitan, a declarat, marţi, la finalul discuţiilor de la Ministerul Muncii, că decizia de amânare privind finalizarea actului normativ a fost luată de comun acord cu partenerii sociali, pentru a putea fi făcută analiza unui impact financiar.

Ordonanţa de urgenţă propusă de Guvern sindicatelor pentru reglementarea sistemului de salarizare unitară în sectorul public stabileşte distinct că bugetarii pot încasa doar salarii şi sporuri prevăzute de legi ale Guvernului, iar drepturile câştigate în instanţă pot fi doar eşalonate la plată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicatele, nemulţumite de amânarea finalizării proiectului OUG privind reglementarea salarizării.
 Vizualizări articol: 682 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicatele, nemulţumite de amânarea finalizării proiectului OUG privind reglementarea salarizării0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei