Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 mar 2010 - Anul XV, nr. 68 (4359)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Licitaţie

Firma Alpine Bau din Austria va construi prima celulă a gropii de gunoi din Moara

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Suceava pentru desemnarea constructorului primei celule a depozitului de deşeuri din comuna Moara a fost câştigată de firma austriacă Alpine Bau Gmbh Wals din Siezenheim. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Daniel Cadariu a declarat că membrii comisiei de licitaţie au avut de ales între nouă oferte depuse de 24 de firme de construcţii din România şi din străinătate. Cadariu a arătat că, în condiţiile în care până pe data de 30 martie 2010 nu se vor depune contestaţii la licitaţie, Consiliul Judeţean Suceava va putea încheia contractul de execuţie cu firma Alpine Bau.

Valoarea estimată a proiectului este de 26,7 milioane de lei, la care se adaugă TVA. Potrivit proiectului, termenul de execuţie a primei celule de la depozitul ecologic de deşeuri din Moara este de şase luni.

Daniel Cadariu a mai precizat că investiţia în construcţia primei celule dintre cele trei, câte va avea groapa de gunoi din comuna Moara, va fi începută din fondurile Consiliului Judeţean Suceava. El a adăugat că firma care asigură consultanţa în proiectul de gestionare a deşeurilor din judeţul Suceava ar putea să depună la începutul lunii aprilie a.c., la Uniunea Europeană, întreaga aplicaţie pentru obţinerea finanţării europene.

„Reamintim faptul că proiectul administraţiei judeţene privind implementarea unui sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Suceava, în valoare de aproximativ 52 milioane euro, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial – Mediu, Axa 2, urmează a fi aprobat în prima jumătate a anului 2010. După aprobarea finanţării europene, sumele eligibile investite vor fi recuperate”, a explicat Cadariu.

 

Lucrările ar putea fi finalizate în perioada septembrie – octombrie 2010

Vicepreşedintele CJ Suceava a mai spus că prima celulă a depozitului de deşeuri din Moara ar putea fi finalizată în perioada septembrie – octombrie 2010. În aceste condiţii, 23 de localităţi sucevene vor avea o problemă cu depozitarea deşeurilor, având în vedere că groapa din Fălticeni unde se transportă gunoiul în momentul de faţă va fi închisă începând cu data de 16 iulie 2010. Daniel Cadariu a precizat că toate cele 23 de localităţi au primit o adresă din partea Consiliului Judeţean în vederea găsirii unor soluţii alternative pentru depozitarea deşeurilor după închiderea gropii din Fălticeni şi până la deschiderea primei celule a depozitului din Moara. 

Proiectul privind managementul integrat al deşeurilor în judeţul Suceava are o valoare de aproximativ 52 de milioane euro şi va fi finanţat prin Programul Operaţional Sectorial – Mediu. Proiectul mai presupune şi construcţia unei gropi ecologice în comuna Pojorâta, în zona pasului Mestecăniş, a şapte staţii de transformare, a 5.000 de puncte de colectare, la care se adaugă şi asigurarea infrastructurii de achiziţionare şi transport a deşeurilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firma Alpine Bau din Austria va construi prima celulă a gropii de gunoi din Moara.
 Vizualizări articol: 1921 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Firma Alpine Bau din Austria va construi prima celulă a gropii de gunoi din Moara3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei